Nagyító alatt: Nicky Larson: Ölni vagy kölni? (Nicky Larson et le parfum de Cupidon)

Egyszer volt hol nem volt, volt egyszer egy Városi Vadász című Jackie Chan film, ami izgalmas volt, de leginkább vicces és ami a hasonló című manga és anime alapján készült – amiről szinte senki sem tudott. És most itt van ez a legújabb francia agymenés, ami ugyanerre épül, de sokkal, sokkal elborultabb poénokkal, ami érthető is egy olyan csapat esetén, mint akik az Alibi.com-ot is készítették többek között.

Ó igen a poénok elborultak és ütnek is rendesen, azonban mint kiderült a szanaszét röhögés leginkább az első alkalommal működik, másodszorra már inkább csak simán vicces, de még úgy is vannak bőven hasfogós poénok. A történet dióhélyban annyi, hogy van egy nőcsábász, nőimádó, szexfüggő magánnyomozó és társa, a picit fiús Laura, akik azt a feladatot kapják, hogy szerezzenek vissza egy parfümöt, ami szerelmessé tesz mindenkit, ezáltal pedig bárki bármit megtehet amit akar.  Erre a parfümre sokan vadásznak, így Nicky-éknek gyakran meggyűlik a baja a népekkel. És itt emberreablást, lövöldözést, verekedést, szadó-mazó-t és egyebeket értem.

A francia humor régóta nagy kedvencem, nem olyan undorító, vagy éppen vontatott mint a Hollywoodi, de azért ők is el tudnak szállni, amire ez a film tökéletes példa. Ezt a produkciót nem lehet komolyan venni, annyi hihetetlen és őrült baromság van benne, hogy az már fáj, ám még mindíg az ésszerű keretek között maradva, valahogy mindig megtalálja az egyensúlyt, hogy ne legyen túl sok.  Az összes szereplő kedvelhető kivétel nélkül, nekem mégis az abszolút favoritom, a Pancho-t alakító Tarek Boudali volt, zseniális amit összehozott.

A vágás, a zene, a hangulat, a karakterek, a látvány és néhol a kamerakezelés is parádés. Aki tényleg nevetne egy jót szabadon, minden kötöttségtől mentesen, annak nagyon tudom ajánlani. Viszont akinek a banda előző filmjei sem jöttek be, azoknak valószínűleg ez sem fog, én évek óta nem nevettem ennyit.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s