Nagyító alatt: Elrabolt világ (Captive State)

Chicagot idegenek foglalták el, jobban mondva a vezetés harc nélkül behódolt nekik.  Évekkel később viszonylagos harmóniában élnek a népek, legalábbis ezt próbálják elhitetni velük, ha bárki szabályt szeg, vagy árt egy idegennek, akkor akár egy egész városrészt is képesek kiírtani, ha szükséges. A rendfentartó erők mind az irányitásuk alá tartoznak. Egy nyomozó elhunyt – valójában meggyilkolt – társának fiát figyeli, aki próbál elmenekülni a városból, mindaddíg amíg nem keveredik bele az ellenállás akciójának következményeibe.

Ez egy igen jól összerakott inváziós sci-fi, ami semmiben nem hasonlít a műfaj többi alkotására.  Nem másol, hanem alapul vesz dolgokat, de jószerivel tartalmaz eredetiséget is.  A hangulat folyamatosan változik, ahogy a műfajok is. Az elsőre egy sima inváziós mozinak tűnő történet hamar stílust vált és egy heist movie elemeket felvonultató produkció kerekedik belőle, ami képes meglepni a nézőjét és a befejezése is olyan, hogy van benne folytatási lehetőség. Engem mondjuk érdekelne is, hova tudna kifutni ez az egész, főleg ilyen színvonallal.

Minden tiszteletem az operatőré és a rendezőé, akik megálmodták ezt a látványvilágot és, hogy milyen szűrőkkel, fényekkel fognak dolgozni, nagyon sokat hozzáad az atmoszférához és a cselekményhez is. A hangzás tökéletesen passzol a világba, ahogy az eleinte inkább szintidemónak hangzó filmzene is, ami szépen felpörög a végére és többször okoz kellemes percet.  A színészek nagyon jók, főként Ashton Sanders és John Goodman remekelnek, de nem lehet senkire sem panasz.

Az idei év egyik hatalmas meglepése lett nekem a film, messze az elvárásaim felett teljesített.  Nagyon tudom ajánlani, ha az előzetes tetszett, akkor a film is fog.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s