Nagyító alatt: Shazam

A történet főszereplője egy fiatal fiú, akinek fel kell nőnie ahhoz, hogy megmentse a családját – és nem mellesleg a világot – a különböző veszélyektől, legfőképpen egy gonosz varázslótól. A fiú, Billy egy addíg ismeretlen varázserő birtokában van, amit egy ősi mágus, Shazam bízott rá, a neve kimondásával. Az elsőre ijesztőnek, majd pedig bulisnak tűnő helyzet, igen csak komollyá fordul és bár a felnőtt testet öltött Billy kivülről ugyan erősnek és bátornak tűnik, a gyermeki belsője nehezebben tud megküzdeni a felmerülő problémákkal. De nincs egyedül, a mostoha testvére – aki nem mellesleg egy igazi geeek – ott segít neki ahol tud és a segítségével, ha teljesen nem is de sokkal érettebbé válik.

Dióhéjban ennyi lenne a cselekmény, ami leginkább a klasszikus ifjusági filmek vonalán halad, a szuperhősös körítés inkább csak amolyan adalék, a film leglényegesebb része a család. A főszereplőnket kicsiként elhagyta az anyja és azóta is őt próbálja megtalálni, így viszont eddíg minden örökbefogadó családtól elküldték emiatt. A legutóbbi hely ahova került elég vegyes felvágott, mind korban, mind nációban, mind nemben. Itt találkozik a kissé idegesító Freddyvel, aki felügyeli az első lépéseit mint szuperhős.

A karakterek amúgy nagyon szépen vannak kidolgozva, még Freddy is, akit a végére sokkal jobban megkedveltem mint a főszereplőt magát. Amiben csalódtam, immár sokadszorra, az a főgonosz gyenge kidolgozása. Motivációja volt, előélete volt és Mark Strong alakításával sem volt semmi baj. Egész egyszerűen csak olyan halovány lett a karaktere – sajnos Marknak nincs szerencséje ezekkel a szerepekkel, pedíg nagyon szeret antagonistát alakítani. Ha kötekedni szeretnék, akkor azt mondanám, hogy ez egy Marvel szintű gonoszbemutatás volt, de Thanos óta, ott is változások vannak. A szörnyek, avagy a hét főbűn, ugyan ijesztőek voltak, de nem annyira, hogy egy gyerek frászt kapjon tőlük. Jó ez a film nem is nekem szól, hanem a gyerekeknek, illetve a gyermek lelkű felnőtteknek.

A DC berkein belül ez a hős ugyan nagyon régen létezik, mégis nagyon sokan nem is ismerték eddig. Ami engem illett jobban várom a Black Adam filmet Dwayne Johnsonnal a főszerepben, mint ennek a folytatását. Ennyiből is látszik, hogy engem nem nyűgözött le, hiába mondták, hogy ehhez vissza kell csöppenem a gyermekkoromba, egész egyszerűen, ami kínos volt az kínos volt, ami egyszerű és kiszámítható történet volt,  az az volt.

Pedíg ha azt nézem a színészek nagyon jók voltak, különösen a Shazamot alakító Zachary Levi. A látvány a kornak megfelelő, de azért meglátszik, hogy nem költöttek annyit az effektekre, gondolom majd a folytatás nagyobb büdzsét fog kapni, mivel hogy ekkora kritikai és anyagi siker lett. Ami miatt nekem nem jött be az a túl nagy komolytalankodás volt, mármint a DC szintjéhez mérve. Amikor a Justice League buktája után úgy döntöttek, hogy jegelik DCU-t és önállló produkciókra fognak koncentrálni, akkor megszakítottak egy olyan folyamatot, ami évek óta épült és egyre jobb lett. A nevezetes JL bukása a rendezőváltásnak tudható be leginkább és ahelyett, hogy fogták volna azt ami működött a korábbi mozikban, inkább kukázták az egészet, ami szerintem nagyon nagy hiba, de ez csak az én véleményem. Mindenesetre az Aquaman a túlzott poénkodása ellenére is egész jó lett és a látványvilága egészen elképesztő volt. Ez ahhoz képest nekem visszalépés volt. A kicsik nagyon fogják élvezni és persze sokan mások is, nekem egyszer elég volt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s