Nagyító alatt: Captain Marvel

Marvel Kapitány karaktere egész eddíg mellőzve volt, holott ő az egyik legerősebb szuperhős a Marvelen belül. A film egy szokásos eredetörténet, aminek a végén a fősős lelkileg és testileg is eljut arra a szintre, ahol majd a Bosszúállókban lezúzhatja Thanost. És itt van a lényeg, a film nagyon sokaknak csak azt jelentette, hogy azért kell megnézni mert majd később fontos szerepe lesz az MCU-ban. Én személy szerint azért néztem meg, mert érdekelt és jónak is tűnt. Szerencsémre nagyon szórakoztató produkció született, ami önállóan is megállja a helyét. Nem csak egy űrbeli sci-fi és szuperhősfilm keverék volt, hanem a bodymoviek-ra jellemző cselekményszállal is rendelkezett, ami igazán üdítő élmény volt. Főleg azért mert a páros, Carol Denversből és Nick Fury-ből állt és valami fantasztikus volt közöttük a kémia. Nagyon jó volt látni Fury könnyedebb és poénosabb oldalát, nem az a vérkomoly főnök karakter volt mint ezelőtt. Amit pedig Goose-al művelt az egészen egyszerűen aranyos volt.

A cselekmény a Kree-k bolygóján indul, majd egy félresikerült akció után a Földön folytatódik, ahol Carol nem csak a múltját ismeri meg újra, de felveszi a harcot az időközben ideérkezett Skrullokkal is. Mindez a videótékák korában, ahol aztán nosztalgiázhatunk dögivel és ez rendkivűl szórakoztató élmény.

A történet próbálkozik csavarral is, de az előre kiszámítható, főleg ha az eddigi részeket is hűen követte a néző. A karakterek amúgy jól lettek megírva, a negatív szerepek is. Az volt a legjobb az egészben, hogy mindenki szimpatikus tudott maradni a végéig.

Maga a címszereplő nem volt túl impulzív számomra, de sokkal emlékezetesebb tudott maradni, mint egy sima mellékszereplő a Bosszuállók történetében. Fury vagány, Coulson még nagyon kezdő – elég rosszul fiatalították meg – , Talos és Yon-Rogg mindketten nagy arcok, Korathot és Ronant jó volt újra látni. Több kedvenc alakításom is volt. Ben Mendelsohnt imádtam, Samuel L. Jackson király mint mindig, akár csak Jude Law. Brie Larson játéka nekem olyannak tűnt, mintha ezt bárki más is képes lett volna eljátszani, de elsőnek nem volt rossz, a folytatásban jobban kiforr még szerintem, amúgy kedvelhető volt és mondjuk az akcióba is mindent beleadott.

A látvány, a hangzás, filmzene és a vágás is a Marvel filmeknek megfelelő, sem több, sem kevesebb. Látszik, hogy költöttek rá. Az akciók jók lettek, a közelharcok, főleg a verekedések lettek szépen megkoreografálva. Végülis a Marvel kapitány nagyon jó mulatság volt és nem csak egy köztes rész egy hosszú sorozatban. Bátran ajánlom a megnézését mindenkinek.

Tipp minden nézőnek: Goose a macska megér egy misét.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s