Nagyító alatt: Káosz karácsonyra

Hivatalos leírás: Charlotte Cooper a tökéletes karácsonyról álmodik, amikor esik a hó, sül a pulyka, illatoznak a sütemények, és boldog egyetértésben összegyűlik az egész család. Mindent el is követ ennek érdekében, csak egyvalamivel nem számol: a családtagokkal. Mert ahol négy generáció gyűlik össze, ott előbb-utóbb kitör a káosz…Charlotte és Sam Cooper negyven éve házasok, és a szeretet ünnepén ők látják vendégül az egész rokonságot. Lányuk, Eleanor csinos, okos és meglehetősen frusztrált, mert még nem sikerült megtalálnia a tökéletes pasit. Szülei nagy meglepetésére beállít egy jóképű idegennel, akit a reptéren kért meg, hogy játssza el a vőlegénye szerepét. Charlotte fia, Hank  egyedülálló apaként próbál kislánya mellett helytállni, inkább kevesebb, mint több sikerrel. Húga, a kleptomániás Emma pedig a tökéletes karácsonyi ajándék keresése közben se tud kibújni a bőréből, emiatt a karácsonyt kis híján rács mögött tölti. De nem hiányozhat a nagy családi örömünnepélyből Sam kissé már szenilis nagynénje, Fishy néni, Charlotte bűbájos apja, Bucky, aki karácsonyi ajándékként egy kedves fiatal pincérnőt visz haza. Lehet tökéletes az ünnep ennyi tökéletlen emberrel az asztalnál? – port.hu

Megvalósítás: A jó karácsonyi film receptje egyszerű. Végy egy jó helyszínt, néhány bohókás vagy érdekes embert, romantikát, sok havat és némi humort és az egyvelegből nem sülhet ki rossz. Na most a humort annyira sikerült elszámolni, hogy sokszor inkább nyomasztó volt a hangulat. Fontos, hogy legyen benne drámai jelenet és nem is hiányzik, ellenben túltolják a drámázást és a családi gondokat. Ami nem lenne baj, ha nem vígjátékként akarnák eladni.

És sajnos nagyon nem az. Naaaagyon sok lassú, vontatott jelenet van a játékidő alatt, a cselekmény alíg akar előre döcögni és nem is nagyon tudja, hogy igazából mit is akar bemutatni illetve, hogy melyik családtaggal szeretne foglalkozni. Ha minddel az sem lenne baj, amennyiben az arányok megvannak, csakhogy nincsenek. A fő drámaforrás talán a nagyszülők házassága. A gyerekek megvannak, de nem kapnak elég időt a kibontakozásra, mindenkire a lehető legkisebb időt fordítják és bár vannak szimpatikus karakterek, ők sem tudják feledtetni az unalmat.

Pedíg a stáb tele van nagy nevekkel.

Diane Keaton idegesítő, de nagyon. Nem a színésznő, hanem akit játszik. A férjét alakító John Goodman kedves és aranyos, de ennyi. Elképzelni sem tudom, hogy ők 40 évig házasok lehetnének. 5 perc Charlotte-al és én a falat kaparnám. Ed Helms most visszafogott volt és szintén voltak nagyon zavaró pillanatai. Amanda Seyfried feleslegesen volt jelen, ahogy  Marisa Tomei is, akik csak asszisztáltak a többiekhez. Szintúgy Anthony Mackie, aki csak azért kellett, mert ő volt a kötelező fekete/meleg szereplő. Alan Arkin nagyon szerethető volt, ahogy az Olivia WildeJake Lacy páros is.

A téli táj adott, a zene jó volt, az alaphangulat is, de aztán jött a rengeteg erőltetetten belezsufolt jelenet és a mérhetetlen unalom, néha megszakítva egy kis romatikával és kedvességgel. Összességében ez nem egy jó karácsonyi mozi, maximum egyszer nézősnek mondanám. A remek színészgárda ellenére a forgatókönyv és a rendezés is gyenge volt, ami elég ahhoz, hogy elrontsa az élményt. Remélem másnak jobban bejön majd.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s