Nagyító alatt: Jurassic World – Bukott birodalom

Történet: Az első részben megismert raptoridomátorunk éppen ivással tengeti léha napjait, amikor a volt barátnője, aki a volt Jurassic World volt főnöknője és aktuális dinójog tüntető, felkeresi azzal, hogy segítsen neki megmenteni a szigeten lévő őshűllőket. Köztük a Kék nevű raptort, ami hősünk aranyos kis házikedvence, legalábbis annyira szereti mindenki. Persze hamar kiderül, hogy a megavállalat katonái nem jószívből segítenek nekik kihozni az állatokat, hanem anyagi okokból – mint ahogy lenni szokott.

Megvalósítás: Kezdeném azzal, hogy minden hibája ellenére a Bukott birodalom egy igen szórakoztató film. A történet érdekes, a cselekmény szépen van felépítve és mindenkinek van benne valami, ami felkeltheti a figyelmét. A kezdés elég erőteljes és ötletesen van megoldva, aztán kicsit visszaesik, majd elmegyünk a szigetre, ahol nem sok időt töltünk, hogy aztán utána a film végéig, egy kastélyban kalandozhassunk és élvezhessük az egyre sötétebb jeleneteket.

Igen ez sokkal sötétebb mint az első rész, legalábbis ezért szerződtették le J.A. Bayona-t rendezőnek, mivel sokan hőbörögtek amiatt hogy túlságosan gyerekes lett az előd. Nem úgy gyerekes, hogy buta, hanem úgy, hogy kevés benne az erőszak és a vér. Megoldásként, kitaláltak egy kisebb játékteret, ahol az elszabadult hibrid ragadozó kénye-kedve szerint öldösheti a népeket. Ez a megoldás egyébként nem rossz, megvan a maga hangulata és beleillik a Jurassic produkciók közé.

A filmben igazából nem nagyon volt olyan, ami kiverte nálam a biztosítékot történetileg, egyedül csak a vége. Nekem az egy akkora ordenáré butaság volt, hogy kishíján elrontotta az élményt, de szerencsére még így is élveztem. Annak ellenére, hogy tele volt nettó hülyeséggel, illetve nem odaillő karakterekkel. Ilyenek a tech-srác, a dokinő, vagy az unoka. A többiek – a főszereplőket (Chris PrattBryce Dallas Howard) leszámítva – a szokásos sémát követték, egy pillantásból meg lehetett róluk állapítani, hogy melyikük áldozat és melyikük túlélő.

A látvány parádés továbbra is, a CGI szuperül fest, a dínók jól néznek ki. A sziget elpusztulása nagyon hatásos. Az akciók rendben vannak, a humor most nincs elnagyolva, a sötétség sem annyira mint akarták. Az indoraptor végső gyilkolászása már közel van az ijesztegetéshez, a múzeumszerű teremben lévő menekülés kimondottan izgalmasra sikerült, egyszóval hangulatilag el van találva. A hangmérnöki munka hozzájárul a félelemérzethez, ahogy Michael Giacchino filmzenéje is a hátborzongató atmoszférához ad hozzá, nem is keveset.

Nekem nem lett olyan jó mint az első rész, de még így is tudom ajánlani, mert kikapcsolódásnak tökéletes.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s