Nagyító alatt: Átejtve (Overboard)

Hivatalos leírás: Leonardo, az önelégült, gazdag playboy, Mexikó legtehetősebb családjának sarja felveszi a gyermekeit egyedül nevelő Kate-et, a munkásosztály gyöngyét luxusjachtjának takarítására. Röviddel azután, hogy igazságtalanul kirúgja a nőt és még a fizetségét is megtagadja, Leonardo átesik a hajókorláton a heves partizás közepette, majd Oregon partjainál tér magához – emlékezetkieséssel. Kate felbukkan a kórházban, és hogy elégtételt vegyen, elhiteti Leonardóval, hogy ő a férje, s így a férfi – életében először – dolgozni kényszerül. Kezdetben szánalmasan alkalmatlannak bizonyul bármire, ám idővel felveszi a munka ritmusát, és “családja” elismerését is kivívja. Valódi, milliárdos rokonai azonban bármikor rábukkanhatnak és emlékezete is akármikor visszatérhet…

Megvalósítás: A vasmacska kölykei nagyon kellemes és vicces film volt annak idején, nem is értettem, hogy miért kell megint elővenni egy jó történetet és újra filmre vinni. A csavar, hogy most a nemeket megcserélik önmagában nem jó indok erre szerintem. De a színészválasztás és az első előzetes megtekintése után változott a véleményem.

Az Átejtve kezdeti felütése után, egyre másra jönnek a társadalomkritikák és a fordított helyzetből fakadó poénok is. A forgatókönyv ötletes és bár érezni a mostani Hollywoodi gendermozgalmat a háttérben, most valahogy volt értelme így bemutatni a dolgokat, hosszátesz a történethez és nem elvesz belőle.

Családi filmként a humor jól eltalált és nem durva vagy undorító. A cselekmény olyan egyszerű mint a faék, illetve aki látta az eredeti változatot, az nem fog meglepődni a dolgok alakulásán. A szereplők szerethetőek, az összes kivétel nélkül, nincs benne egy olyan ember sem akit meg lehet utálni és ez nagyon jó, mert ehhez a műfajhoz erre van szükség.  Az egyetlen dolog amivel nehezen barátkoztam meg a filmzene türü-türü-türü-türü -féle ismétlése. Aki látta a fimet az tudja mire gondolok.

A színészek jól lettek kiválasztva, Eugenio Derbez 2013-ig kizárólag mellékszerepekben tűnt fel, pedig nagyon meggyőző tud lenni és vígjátékhoz teli találat – főleg ha jó írót kap a produkció. Hogy Anna Faris vicces, az nem kérdés és jó látni, hogy a visszafogottabb alkotásokat is kedveli. Kettejük párosa nagyon jól működött együtt.

Mindenképpen ajánlom, hogy nézze meg az Átejtve-t akinek az előzetes bejött, szerintem azoknak is tetszeni fog, akik szerették a 87-es verziót.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s