Nagyító alatt: Két nap New Yorkban (2 Days in New York)

Hivatalos leírás: Marion, a fiatal francia nő New Yorkban él Mingusszal, a rádiós újságíróval, az előző kapcsolataikból származó két gyerekkel és a macskájával. A fotós nő éppen egy kiállításra készül, amikor váratlanul betoppan Franciaországból az apja, a testvére és a testvére barátja, aki Marion volt férje. Érkezésük feje tetejére állítja Marion világát, megkérdőjelezi Mingusszal való viszonyát. A vendégek ugyanis pofátlan nyíltsággal és szabadszájúsággal vesézik ki a kapcsolatukat, komoly próbatétel elé állítva ezáltal a párt.

Megvalósítás: Előljáróban közölném, én nem láttam a 2 nap Párizsban című előzményt, de ha láttam is volna, az sem változtatna a véleményemen.

Ez a film erőltetett, humortalan és végtelenül unalmas ann,ak ellenére hogy nem egysikú és unalmas karakterekkel van megtöltve. A forgatókönyv ötlettelen, a párbeszédek primitívek és sokszor ízléstelenek, a cselekmény lassan halad előre és legtöbbször értelme sincs a dolgoknak.

Julie Delpy nagyon tehetséges színésznő, ám itt idegesítő volt és kellemetlen. A karaktere néhol még meg is követelte, de nem ennyire. A hisztérika szerepét magára vállalva elöször csak szimplán elviselhető, aztán ahogy az idő telik úgy lesz egyre inkább olyan, akitől bárki a falra mászna, akár csak a családjától. Nincs az az épeszű ember, aki nem vágta volna ki a hugicát a barátjával a lakásból.

A barát aztán egy külön kategória, egy igazi debil, perverz és undorító alak, aki egy csepp rokonszenvet sem kelt másokban a viselkedésével, a stílusával és úgy amblokk saját magával. A hugica megrögzött exhibicionista és nimfomán, aki bárkire rámászna és aki emellett gyermekpszichiáter, ami ahogy Chris Rock meg is jegyzi, eléggé ijesztő.

Apuka – aki egyébként az életben is az apja Julie Delpynek – a kis Mikulás kinézetével és bóhokás viselkedésével aranyos és kicsit vicces is, de neki is vannak őrült húzásai. Karakterek terén azonban van szimpatikus is azért és a mellékszereplők többsége is hozza a kötelezőt, de hiába tesznek meg mindent a színészek, semmi sem tudja elvonni a figyelmet az összekuszált sztoriról és a gyenge forgatókönyvről.

Személy szerint nekem egyáltalán nem tetszett a 2 nap New Yorkban, de ennek ellenére megnézem az előzményt is, hátha abban pozitívan fogok csalódni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s