Nagyító alatt: Hurrikán meló (The Hurricane Heist)

Hivatalos leírás: Dörzsölt bűnözők eszelős tervet agyalnak ki az Egyesült Államok egyik pénzverdéjének kirablásához: az egyik legdurvább hurrikán pusztítását használnák elterelésnek arra, hogy lelépjenek 600 millió dollárral. A kincstár egyik elszánt őre és egy zűrös viharvadász eltökéli, hogy megállítják a tolvajokat és kiszabadítják túszaikat, mielőtt a vihar elsöpri az egész várost.

Megvalósítás: Rob Cohen hivatalosan is kiégett. Régen sem volt az a kimondottan A listás rendező, de mára sajnos egyre gyengébb filmekkel rukkol elő. Pedig az alaptörténet érdekesnek tűnt, jól lehet érződött rajta a B filmes zsáner, de egy jó forgatókönyvvel és magasabb budzsével, bőven lehetett volna egy igazán szórakoztató katasztrófa-akciófilm is belőle, ütős beszólásokkal, pörgős akciókkal és látványos rombolással. Ehelyett azonban amit kaptunk, azok a gyenge és érdektelen párbeszédek, egy iszonyúan sablonos cselekmény, felejthető szereplők és béna CGI voltak.

2018-ben ilyen ronda CGI-t kiadni szinte bűncselekmény, pedig ha már moziba szánták, akkor dolgozhattak volna rajta. Így azt mondom nem éri meg a mozijegy árát, maximum otthon szabad megnézni, de ott is érdemes megvárni míg valamelyik televizióadó leadja, azokban úgyis gyakorta pusztul el a világ – Film+ és társai. Sajnos a látvány eleve hazavágja a nézhetőséget és azt a kis élményt, amit ettől a produkciótól remélhet a néző, így hiába lövöldöznek állandóan, nincs hatása és az sem túl profin van kivitelezve.

A szereplők, a jó fiúk és a rossz fiúk között sem túl megnyerőek, kábé nem nagyon tudott érdekelni, hogy kivel mi lesz. Na nem mintha nem lett volna világos, hogy ki patkol el és ki marad életben. Ezek a karakterek úgy lettek megírva, hogy némelyikkel talán még szimpatizálni is lehetne, ha lenne annyi élet bennük, hogy érdekelni tudjon. De nem volt.

Maggie Grace az Elrabolva sorozat óta nem tudott kitőrni, most sem alakít valami nagyot. Toby Kebbell a legnagyobb név a stáblistán és örültem, hogy láthatom, de inkább ne szerepelt volna a filmben. A többi színész olyan tessék-lássék módon játszik, van aki próbálkozott többet adni mint azt a karaktere engedte, de a rendezés gyengesége miatt, esélye sem volt erre.

Akárhonnan is nézem, a Hurrikán meló nem érdemelte meg, hogy nagyvásznon mutassák be, digitális forgalmazásban még csak-csak. A 35 milliós gyártási költségből, eddig mindössze hatmillió dollár bevétel folyt be, szóval elég nagy bukta és jól mutatja, hogy a nézőknél sem aratott sikert.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s