Nagyító alatt: Vitathatatlan 4 – Boyka

Hivatalos leírás: Jurij Bojka álma, hogy eljusson az európai harcművészeti bajnokságig. A selejtezőn azonban az egyik menetben ellenfele, Viktor Gregov életét veszti. Ez súlyos lelki válságba sodorja Jurijt, s megkérdőjelezi mindazt, amiben eddig hitt, a küzdősport értelmét is. Ám amikor megtudja, hogy Gregov felesége, Alma életét a maffia fenyegeti, habozás nélkül úgy dönt, az asszony segítségére siet. Az igazi megmérettetés csak ekkor kezdődik, hiszen minden harcművészeti tudását latba kell vetnie, hogy megmentse Alma és saját életé.

Megvalósítás: Az első rész valamilyen csoda folytán még moziban is volt, viszont azóta minden rész kivétel nélkül csak dvd/blu-rayen jelenik meg. Azonban azt kell mondanom, hogy ennek ellenére az első epizód minősége a címmel ellentétben vitatható. A másodiktól bekapcsolódott a történetbe Jurij Bojka – igaz ott antagonista volt még – és minden más szereplőt lemosva a pályáról, ő lett megtéve főszereplőnek. És milyen jól tették, hogy őt választották.

Az ő karaktere bár kissé erőszakosnak tűnhet, mégis van benne valami ami megragadja az embert. Nem kell sem tőle, sem a filmtől világmegváltó csodát várni, de mindkettejük teljesíti azt amit vállalt. Egy vérbeli B-mozi ez, kimondottan ütős bunyókkal, szerintem felesleges lövöldözéssel és egy egyszerű, sablonos történettel, no meg a karaktereivel.

Akinek az előző két Boyka kaland is bejött, az ezt is szeretni fogja, a minőség ugyanaz maradt, jelentsen ez jót vagy rosszat akár. Scott Adkins továbbra is a legjobb ebben a szerepben, rá lett szabva.

A verekedések szokás szerint intenzívek és rendkívül kemények, törnek a csontok és minden más is. Sajnos nagyon erőltetik ezt a gengszter tempót és lövöldöznek ha kell ha nem, pedig ennek a sorozatnak pont a verekedés lenne az igazi értelme. A helyszín ezúttal Oroszország, de látvány tekintetében semmi különbség nincs az országok között, minden részben lepusztult városokban járunk, ha nem mondanák, akkor azt sem tudnánk, hogy hol játszódik. 

A sorozat rajongói ezt is nagyon szeretni fogják, akinek meg azok sem tetszettek, ebbe se vágjanak bele. Én személy szerint várom az 5.-ik felvonást,feltéve hogy lesz, mert a digitális forgalmazás hátul ütőjeként a film nem generál sok bevételt, az illegáis letöltések miatt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s