Nagyító alatt: Atomszőke (Atomic Blonde)

Hivatalos leírás: Lorraine Broughtont, a brit titkosszolgálat gyöngyszemét, az MI6 szexi és vad kémistennőjét egy nem mindennapi feladattal bízzák meg: Berlinbe küldik, hogy szerezzen meg egy listát, amin titkosügynökök, köztük kettős ügynökök neve szerepel, és amire a KGB is feni a fogát.

A dögös hírszerző felveszi a kapcsolatot a helyi beépített ügynökkel, David Percivallal, akinek segítségével a profi informátornő egyre magabiztosabban veti bele magát a berlini titkosszolgálatok halálosan veszélyes útvesztőjébe. Ám közben egyikük sem tudja, kiben bízhat meg, és kinek is dolgozik valójában…

Megvalósítás: A 2017-es év egyik gyöngyszeme volt az Atomszőke, egyrészt azért mert nálunk forgatták egy részét, másrészt a tökös akciójelenetek miatt, harmadrészt az ehhez kiválóan passzoló zene miatt és végül Charlize Theron miatt.

Már az előzetes is kellően lendületes és akciódús volt, megadta a hangulatot ami az egész film alatt érezhető volt. Komolynak ugyan komoly volt, de annyira mégsem. Szórakoztató volt, de nem volt túl giccses. Izgalmas volt, de nem volt túleröltetve az akció. Stílusos volt de mégsem divatfilm. Egyszóval mindenből volt benne egy kicsi és éppen a megfelelő mértékben. A produkció egyensúlya egy pillanatra sem tört meg, minden ott, akkor és úgy következett be, ahogy annak lennie kellett.

A hangulathoz nagy mértékben hozzájárult a helyszín bemutatása, kissé talán bulisabb helynek tűnt, mint amilyen annak idején lehetett. A szórakozó helyek, az éttermek és az éjszakai élet a neonfényekkel igen szórakoztató hatást keltettek.

Ehhez hozzájöttek a kiválóan megkoreografált akciójelenetek, ahol végre mindenki sérül és mindenkin látszódik az ütések, rúgások okozta hatás. Ahol végre el tudtam hinni, hogy az adott szereplő képes leverni az óriás hústornyot, mert látszott a mozdulatok mögött az erő, abban is amikor adták a pofont és abban is amikor kapták. Nagyon kemény bunyók voltak, amik egy cseppet sem váltak eröltettetté.

Ehhez maximálisan asszisztált Jonathan Sela fantasztikus kamerakezelése. Ugyanolyan pörgős felvételeket készitett mint a John Wick esetében és remélhetőleg olyat amit majd a Deadpool 2-nél fog.

A zene ami megmaradt bennem, az leginkább a szuper betétdalokból állt, nem mai darabok ugyan, de nagyon a filmbe illettek.

Charlize Theronnak igen csak ment az akciózás, öröm volt minden percben nézni ahogy seggeket rúg szét, vagy embereket tesz hidegre. James McAvoy zseniális mint mindig, Eddie Marsan, Toby Jones, John Goodman és Sofia Boutella is kihozza a maximumot a szerepéből.

Az Atomszőke nem csak egy vállalható akciófilm, hanem egy igen szórakozató, néhol picit véres, de nagyon izgalmas és leginkább tökös akciófilm, amire mindig nagy az igény és remélhetőleg a betervezett folytatás is ezt az utat fogja járni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s