Nagyító alatt: 24 óra a halálig (24 Hours to Live)

Hivatalos leírás: Travist, az ex-bérgyilkost, volt társa újra belerángatja egy melóba, ahol egy szuperkémet kellene likvidálnia, aki történetesen egy anya. A férfi megpróbál eltérni a bevett protokolltól, amiért nagyon drágán megfizet. 24 órája van mindent rendbe hozni és bosszút állni.

Megvalósítás: Az idősődő szinész akciófilmet forgat produkciókkal tele van a padlás, megszámolni sem tudom hányan vették már elő ezt a témát. Azonban azzal az állitással nem értek egyet, hogy ez viszonylag újkeletű dolog. Ez egyáltalán nem igaz, voltak a régebbi időkben is hasonló filmek, ahogy régebben is volt remake, reboot és a folytatás folytatásának a folytatása. Nem tudom mennyire van létjogosultsága ezeknek a moziknak, de az tény hogy ez a műfaj már kitermelt magából több nagyon jó, nagyon rossz, avagy közepes alkotást is.

A 24 óra a halálig leginkább a közepesek közé tartozik. A cselekmény olyan egyszerű mint a faék, a karakterek egysikúak, a látvány és az akció rendben van, de itt újra előjön az egyszerű történet gyengesége. Ez annyit tesz, hogy az elején van egy kis akció, aztán jó hosszú üresjáratok következnek, a vége előtt van még egy kicsi piff-puff  és a legvégén egy nagyobb. De ezekből nem mind élvezhető teljesen, a végső támadást például percek alatt lezavarják.

A színészek, véleményem szerint amit tudtak azt kihozták a karaktereikből. Paul Anderson-t egy percig sem lehetett utálni, hiába ő volt az egyik állítólagos rosszfiú. Ethan Hawke különösebb erőlködés nélkül játszotta a főhős szerepét, benne sosem lehet csalódni. Rutger Hauer nekem örömteli bónusz volt, mindig boldog vagyok ha láthatom.  Liam Cunningham pont olyan volt mint a legtöbb filmjében. Qing Xu kevés amerikai produktumban szerepel és ezzel az alakítással sem fog betörni Hollywoodba – nem hiszem hogy amúgy tervezné. 

Ez a film egy tipikus B kategóriás mozi, ami se nem thriller, se nem akciófilm, egyszerűen csak el van magával. Ami egy olyan emberrel nem is csoda mint Brian Smrz, akinek ez a második rendezése a 2008-as, a Hős kerestetik után – egyébként színészként kezdte, aztán kaszkadőr lett.

Az előzetes elég becsapós, mert aki féktelen akcióra vágyik, csavaros sztorival, az nagyot fog csalódni, de ha csak kell egy film szombat délutánra, annak tökéletesen meg fog felelni szerintem..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s