Nagyító alatt: A szabadság ötven árnyalata

Hivatalos leírás: Jamie Dornan és Dakota Johnson visszatérnek Christian Grey és Anastasia Steele szerepében A SZABADSÁG ÖTVEN ÁRNYALATA moziváltozatában, mely az egész világot meghódító sikerkönyv trilógia harmadik része alapján készült. Az első rész filmváltozata 2015-ben, Valentin napon került a mozikba, és világviszonylatban csaknem 950 millió dolláros bevételt hozott.

Megvalósítás: Ennyi volt, vége van. Megnéztem mind a három részt. A véleményem az, hogy az elsőt meg lehetett nézni, volt benne lehetőség, egy izgalmas világ, jó karakterek és egy nem mindennapi romantikus történet. A valóságban azonban egy kesze-kusza se füle-se farka történetet láttam, amiben az volt a legfontosabb, hogy a főszereplő hölgy mikor írja már alá azt a szerződést, amivel a leendő barátja majd jól meg tudja szadizni. Aztán amikor jó keményen elfenekelik, akkor hirtelen már rossz neki és jól elmegy a kéjlakból, hogy aztán a folytatásban onnan indulhasson az egész, hogy újra összejönnek, immár szabályok nélkül. Volt még benne két fontosnak kikiáltott szál, az egyik a férfi egyik volt alárendeltje, aki Anastasia-t követi, a másik pedig Mr. Grey korábbi különös kapcsolatának úrnője, aki az anyja barátnője és aki bevezette őt ebbe a világba. De az az igazság, hogy nagyon igazából nem is történt semmi a filmben, csak a leánykérés, meg az úrnő kiosztása. “Szerencsénkre” azonban, mivel a második és harmadik rész egyszerre lett forgatva ugyanaz a hangulat és cselekményvezetés köszön vissza a Szabadság ötven árnyalatában is. Ami annyit tesz, hogy a film dögunalmas volt, tele felesleges részekkel és szereplőkkel és ki tudja milyen logikával megírt történettel, ami pont olyan gyenge mint az előzőeknél.

Node az erotika az működik ugye? Mert az a lényeg, azért kíváncsiak annyian egy ilyen fülledt történetre. Ezt ki-ki döntse el magának én személy szerint egyáltalán nem tudtam sem beleélni magam, sem pedig fokozott lelki/fizikai állapotba kerülni tőle – na nem mintha akartam volna, nem is ezért néztem meg. Annyi azért lényeges, hogy egy olyan filmnél, ahol az erotika nagy szerepet játszik olyan színészeket kellene szerződtetni, akiken érezni az egymás iránti vágyakozást. Azonban a két főszereplő közti kémia kb semennyire sem működött. Hiába volt nekünk egy Jamie Dornan-ünk, aki egyáltalán nem egy tehetségtelen színész, itt sajnos ő sem segíthetett. Minden ellenszenvem dacára mind a három részben fedeztem fel lehetőséget és be kell vallanom Mr. Grey karaktere volt a végére a legszimpatikusabb az összes közül és ez nagyon nagy mértékben köszönhető volt a színész úrnak.

A miliő most is kellemes, ki ne szeretne nézni luxus apartmanokat, üdülőhelyeket, drága autókat, ruhákat. Ennek mindig jól megadták a módját, sőt a legnagyobb pozitívuma ez volt ennek a kifacsart szegény lány-gazdag fiú sztorinak, amit szinte minden létező formában láthattunk már a vásznakon. A látvány és a hangulat kiváló, a zenék most is passzolnak. Ha mindent kivennénk a filmből ami miatt unalmas volt, akkor kapnánk egy 5 perces videoklipet, ami alighanem jobbra sikerült volna mint az egész produkció.

Mindegy is, az én véleményem szerint ezt inkább tv sorozatban kellett volna megcsinálni, akkor jobban ki lehetett volna bontani a cselekményt és nem lett volna ilyen gyenge. De a stúdiónak így is  megérte, hiszen a sokszorosát hozta vissza a gyártási költségnek, szóval bármilyen is maga a film, azt nem lehet megtagadni tőle, hogy jövedelmező lett.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s