Nagyító alatt: Ütközés (Collide)

Már volt egy rossz érzésem az előzetesek nézése közben, valahogy olyan ilyet már ezerszer láttam érzésem volt tőle. Az egyetlen ok amiért esélyt adtam neki a két veterán színész legenda volt, Ben Kingsley és Anthony Hopkins. Sajnos még ők sem mentették meg a filmet a totális unalomtól, ami vicces tekintve hogy tele van száguldással, autós üldözéssel és akcióval. A gond ott kezdődik, hogy a főszereplő hiteltelen. Kinn él X éve Németországban és drogot árul fiataloknak szórakozóhelyeken, szóval  nem egy szent, nagy nehezen sikerül becsajoznia, ami persze a végzetnek köszönhető, ahogy néhányszor el is mondja a játékidő során. Úgy adja el magát, mint aki nagyon profi a szakmájában, ám az igazság az, hogy csoda hogy az első húsz percet túlélte, németül annyit sem tud, hogy ne lőjetek, úgy hogy még a hetvenéves benzinkutas bácsi is tud angolul. A nagy rablást is jól elszúrja, egyetlen jó ötlete van az egész film alatt és azt is úgy adja elő, mintha ő lenne a jani. A barátnőjén kívül semmivel nem törődik, az hogy megnyomorít pár lakost, romba dönt egy fél autópályát és miatta sokan balesetet szenvednek, lövést kapnak, stb, az nem érdekli, mert ő Casey, aki amerikai és azok semmivel sem törődnek, legalábbis folyamatosan erre akarnak utalni.

A történetet hagyjuk, egy nulla az egész, erőltetetten megpróbáltak belevinni egy fordulatot is , de kb senkit nem lepnek vele. Az akciók hellyel közel rendben voltak, de számomra elég hihetetlen, hogy a vérprofi martalócok egymás után hullanak el, miközben az amcsi fiatalember meg a saját lábában is képes elesni. A szereplők közül, a két maffiafőnök volt említésre méltó, az öregek kirázták a kisujjukból a szerepet. Nicholas Hoult volt már sokkal jobb is, Felicity Jones  pedig inkább idegesítő mint bájos. A német gárdára egy szavam sem lehet. 

A produkció legnagyobb hibája az ötlettelen és egysíkú forgatókönyv mellett, a rendezés. Eran Creevy nem tudta mikor minek kéne következnie, egyszerűen nem találta meg a megfelelő összhangot a jelenetek között. Ami nagy kár, mert az előző mozija az Üdv a mocsokban egy szépen összerakott akciómozi volt, nem volt hibátlan de ennél messze jobban sikerült. Sajnos nem tudom egyáltalán ajánlani a filmet, nagyon egyszer nézős kategória nekem.

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s