Nagyító alatt: Szemfényvesztők 2

158478_front

Hivatalos leírás: A négy lovas, valamint az előző részben rendőrnyomozóként feltűnő, titokzatos és karizmatikus Dylan ismét feladja a közönségnek a leckét, miközben tovább feszegetik a színpadi illúziókeltés határait, és bejárják az egész földtekét. Egy évvel azután, hogy lóvá tették az FBI-t, és elnyerték a tömegek csodálatát Robin Hoodot idéző nagyszabású mutatványaikkal, az illuzionisták új előadással rukkolnak elő, azt remélve, hogy felfedhetik egy számítógépes guru piszkos üzelmeit. Látványos eltűnésük mögött ugyanis nem más áll, mint Walter Mabry , a zseniális informatikus, aki erőszakkal ráveszi a Lovasokat, hogy egy minden eddiginél veszélyesebb trükköt mutassanak be. Nincs más választásuk, mint végrehajtani egy utolsó, példátlanul nehéz mutatványt, hogy tisztára moshassák a nevüket, és leleplezhessék a háttérben álló géniuszt.

Megvalósítás: Amikor az első részt láttam egy pillanat alatt megnyert magának a film, ugyan voltak benne hibák – melyik filmben nincsen – , ám mégis képes volt egy szórakoztató, izgalmas és vicces történetet bemutatni olyan karakterekkel, akiket egy pillanat alatt meg lehet kedvelni. Szerencsére ez a folytatásra sem változott, ugyanúgy az új szereplők is szimpatikusak és nem csak a lovasok között, hanem a segítők vagy éppen az ellenségek között is. Kicsit ugyan hiányzott az egyik volt főszereplő és az új belépővel kapcsolatban is csak annyit éreztem, hogy kellett egy nő a csapatba, de végül is szerethető volt ha kiemelkedő nem is, talán majd a harmadik részre jobban összecsiszolódik a csapat többi tagjával.

A látvány továbbra is parádés, a trükkök pazarok és figyelemfelkeltőek, talán csak annyi, hogy lehetett volna több is belőlük, de mivel a cselekmény egy része inkább menekülésből áll, ezt nem róhatjuk fel neki. És ha már a cselekményről van szó, akár csak az ezelőtti felvonás esetében, itt is vannak logikai buktatók vagy összekuszált sztori és a befejezés most is ugyanannyi nyitott kérdést tartogat. Vagyis ami ezt a filmet sikeressé tette az megint csak a “varázslat” és a szereplők. A lovasok hozzák a kötelezőt, Woody Harrelson egyenesen zseniális volt. A kötelező gonosz szerepében fürdőző Daniel Radcliffe mindent kihozott magából, sőt talán még többet is. A két “Nagy Öreg” Morgan Freeman és Michael Caine csak kamera elé áll és a kisujjából kirázza az egészet. Az egész stáb odatette magát, hogy élvezhető produkciót szállítsanak le. Korán sem hibátlan alkotás, de minden benne van ami a három évvel ezelőtti részben is és fontos megjegyeznem hogy a zene most is kiveszi a részét és most is Brian Tyler felelt érte. 

Mindenképpen ajánlom megtekintésre, nekem a többször nézős kategóriába esik és nagyon várom a harmadik etapot, mert hogy már biztos lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s