Nagyító alatt: Szellemírtók (2016)

158499_front

Hivatalos leírás: Szellemek még mindig vannak, és szellemirtókra is szükség van. Az új szellemet Paul Feig ereszti ki a palackból, aki Melissa McCarthy-val a főszerepben az elmúlt évek legnagyobb vígjátékait hozat tető alá: Nekik köszönhetjük a Koszorúslányok-at a Női szervek-et és A kém-et is.

Az új szellemirtókban három nő alakítja New York megmentőit, de az eredeti filmek sztárjai (Bill Murray, Dan Aykroyd, Sigourney Weaver) is mind visszatérnek – és persze jönnek a digitális forradalomnak megfelelően felturbózott földöntúli lények is!

Megvalósítás: Először is azzal kezdeném, hogy nagy rajongója vagyok az 1984-es eredetinek, de még így is nyitott voltam a női változatra. Ez persze megváltozott abban a percben, hogy megnéztem az első előzetest. Ám minden ellenszenvem és kétkedésem ellenére is megpróbáltam esélyt adni a filmnek. Nos annyira nem lett rossz mint ahogy sokan gondolták, de nem is lett annyira jó. Viszont meg sem közelíti az igazi Szellemirtók feelinget, ami főként a szereplőknek és az írtó gyenge forgatókönyvnek köszönhető.

A gyenge sztorit megpróbálják hangulattal és látvánnyal ellensúlyozni, no meg Feig szokásos megmagyarázom miért kell nevetned párbeszédeivel, amihez tökéletesen asszisztál a Mccarty-Wiig páros élettelen és gyenge színészi játéka. De mivel a csapat négy tagból áll, nem helyes hogy csak kettejüket említem meg. Itt van még a zseni feltaláló Kate McKinnon, aki talán a legemlékezetesebb karakter mind közül, kissé őrült de attól még szimpatikus. És legvégül a “kötelező fekete”, Leslie Jones aki az égadta világon semmit nem adott hozzá a történethez. 

Jogos a kérdés, hogyha ennyi negatívum van a produkcióban, akkor miért nem annyira rossz. A válasz annyi, hogy néhány jelenet igen hatásosra sikerült. Ilyen többek között a nyitójelenet is, ami talán még enyhén parásnak is mondható és bár a játékidő alatt többször is említik, hogy a gonosz szellemek embereket is öltek, ebből mi semmit sem látunk. Amiből viszont igen, az a helyenként tényleg gyenge CGI. Ez már csak azért is zavaró mert a régi változatnál ez elfogadható volt, most viszont kissé dühítő és ez a legvégén látszik meg a leginkább.  A szellemek megjelenítése amúgy elég ötletes és a fegyverek is látványosan meg vannak csinálva, mondjuk mi értelme volt ostorként használni pisztolyokat azt nem tudom.

Mivel valószínű a folytatás, remélem csiszolnak még a történeten hogy értelmes legyen, meg jó lenne több normális poén esetleg. Ahhoz képest hogy reboot, lehetett volna rosszabb is, főleg amilyen az utóbbi években a felhozatal e téren.

Többször úgy sem fogom megnézni, egynek elment kategória nálam.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s