Nagyító alatt: Knights of Badassdom

93830_front

Történet: Joe és Beth szakítanak. A nő szerint Joe többre lenne hivatott, hiszen tanult emberként autókat szerel kis fizetésért és arról álmodozik hogy rocksztár lesz belőle. Miután kiadták az útját, a barátok megpróbálják felrázni Joe-t, aminek az lesz a vége hogy egy alkoholos vízipipás búfelejtés után egy furgonban ébred, páncélba öltözve és sok-sok szerepjátékos között találja magát. Mivel legjobb barátai szeretik ezt a játékot, rábeszélik hogy csatlakozzon melléjük, hiszen régen ő is szerette a hasonló dolgokat. A játékmester engedi hogy csatlakozzon, de azzal a feltétellel, hogy előbb végrehajtanak rajta egy felélesztő varázst. A gondok itt kezdődnek, mert a rituálé közben Joe-nak látomásai lesznek, amit annak tud be hogy még egy kicsit be van állva, ám később kiderül, hogy amit ő látomásnak vélt, az valójában egy megidézés volt a pokolból, amit egy olcsó ebayes könyv segítségével hajtottak végre – amiről persze kiderül, hogy valójában démonok írták.

Megvalósítás: A film remekül mutatja be az élő szerepjátékosokat és hogy a hétköznapi ember nem igen rajong értük. A már-már megszállottsággal határos csatázó lovagok és varázslók így kapcsolódnak ki, vezetik le a stresszt, vagy csak visszacsöppennek a gyermekkorba ahol minden lehetségesnek tűnt. Nem különb ez a painball, vagy az airsoft játékoktól, vagy akár attól amikor ilyen-olyan mágus-sport vagy egyéb kártyajátékokat játszunk. Éppen ezért nem lehet elítélni őket, mert ez alapján bárkit elitélhetnénk bármilyen kikapcsolódásért. A film hossza  miatt azonban ez a rész elég hamar le lesz tudva és mivel műfajilag inkább egy horror-vígjáték így nem is ezen van a fő hangsúly.

Az a baj hogy a forgatókönyv nem szereti a nézőt, legalábbis úgy tűnik, minek után szinte egy normális poén sincs a filmben. Helyzetek és karakterek vannak, amikor lehetne egy kis könnyed humort csöpögtetni, de ezek elhalványulnak és értelmüket vesztik. Ahogy maga a cselekmény is lassan folyik, mire ténylegesen történik benne valami, már a szereplők nagy része elhalálozik, ráadásul kis kivétellel olyanok akiket az előtte lévő húsz másodpercben ismertünk meg csak. A dolgok ott kezdenének beindulni, amikor főhőseink is felfedezik hogy valaki aprítja a népet, de olyan könnyen megmagyarázzák hogy mit-miért és hogyan, hogy ebben sincsen semmi izgalom. Ráadásul a pánikba esett szereplők, pikk pakk elindulnak hogy megmentsék a többieket, akik épp a mezőn vívják meg az utolsó harcukat, de persze mire odaérnek hőseink már csak pár ember maradt életben, de semmi gond mert ők tudják mi a megoldás.

Egész egyszerűen bugyuta a sztori, hiába van egész jó stáb összehozva. Sem a geek istennő Summer Glau, sem a mindig király Peter Dinklage, sem pedig a vígjátékokban egész jól helyt álló Steve Zahn nem volt elég ahhoz, hogy élvezhető legyen a film. A hentelések eleinte kezdtek változatosak lenni, és a megidézett démoni nő beszéde is jól meg lett csinálva, de miután átváltozott egy szörnyé a Power Rangersből minden megmaradt lelkesedésem a füstbe ment. Kár, mert volt benne lehetőség és az előzetes is jó volt. 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s