Nagyító alatt: Scouts Guide to the Zombie Apocalypse

144281_front

Történet: Ben, Carter és Augie gyermekkoruk óta cserkészednek, egy nap Augie végre megkaphatja azt a jelvényt, amire azóta vágyik hogy belépett. Ugyanezen a napon a két barátját meghívják a végzősök bulijára, ám egyiküknek sincsen szerencséje, mivel közbe jön az a rohadt zombiapokalipszis. Cserkész triónk összeáll egy vagány csajjal, aki a helyi sztriptízbárban dolgozik és megpróbálják túlélni az éjszakát.

Megvalósítás: Ha eddig még nem esett volna le, ez egy horror vígjáték akar lenni. Szegény szerencsétlen agyhalottakat már mindenkivel össze eresztették, kezdve a cowboyoktól, a Seal-en át egészen a nyugdíjasokig, szóval nehéz újdonságot felmutatni ebben a témában. Arról nem is beszélve, hogy a paródiák rendszerint elvéreznek a kasszáknál, vagy a kritikusoknál – vagy mindenkinél.

Ennél a műfajnál nekem eddig két szórakoztató alkotás született. Az első a Zombieland, ami a hangulatával, karaktereivel és szabályaival elvitte az egész filmet és persze még Bill Murray is benne volt. A másik pedig a  kevésbé ismert Cockneys vs. Zombies volt, amiben bankrabló fiatalok egy csoportja próbálja megmenteni az idősek otthonát a járkálókkal a nyomukban, sok gyilkolás és pár eredeti poén jellemezte a cselekményt..

A Sétáló agyhalottak című rakás szar után, nem hittem volna hogy láthatok értékelhető zombivígjátékot, legalábbis egy darabig. Hatalmas szerencsére jó nagyot tévedtem. A Scouts Guide to the Zombie Apocalypse egy minden tekintetben humoros produkció. Humorát elsősorban a változatos henteléseknek, az elképesztő szituációknak és a hihetetlenül idióta, de egyben eredeti ötletvilágú jeleneteknek köszönheti.

Ehhez még hozzájön a szereplők közti kémia, ami remekül működik. A három barát nagyon jól adja el magát, a dögös csajszi nem csak szép de okos is. A csoszogó hullák között mindig van egy kettő, amelyik kiemelkedik, vagy kinézetével, vagy viselkedésével. A főszereplőkön kívüli karakterek remekül lettek megírva, a film elején a takarító frenetikus, a cserkészparancsnok zseniális, a gonosz vén “szatyor” már az elején is ijesztő és még megannyi érdekes, valamint vicces szereplővel van megpakolva a film.

A látványra szintúgy nem lehet panasz, a jelmeztervezők, sminkesek és a – nem tudom hogyan nevezik őket – zombik kinézetéért felelős emberek, nagyon jó munkát végeztek. A világítás remekül működik, a hatást sokban erősítik a fényviszonyok, ahogy a kamerakezelés is, amit hála az égnek nem rángatnak össze vissza. Tényleg mindenki odatette magát, hogy szórakoztató legyen.

Emellett a zenei rész is figyelmet érdemel, mert az aláfestő zene nem tűnik ki, de nagyon jól működik és ami a lényeg, jól összeválogatott betétdalok szólalnak meg, sokszor emelve egy-egy jelenet élvezhetőségén – no meg, maga a hangzás is elég ütősre sikerült.

Lényeg a lényeg, ez egy elborult poénokkal megpakolt mozi, amin nem lehet unatkozni és ha valaki szereti ezt a zsánert, az mindenképpen tegyen próbát vele, megéri.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s