Nagyító alatt: Csajok bosszúja

102846_front

Hivatalos leírás: A bosszú útjai kiismerhetetlenek. És nagyon szórakoztatóak. Amikor egy boldog párkapcsolatban addig sosem kételkedő nő rájön, hogy a szerelme kettős életet él, és ő csupán másodhegedűs, különös ötlete támad. Megkeresi a másik nőt, és vele együtt terveli ki, miképpen emlékeztessék a hűtlen férfit arra, hogy a kettőnél jobb az egy. A terv része egy harmadik nő: egy igazi, ellenállhatatlan bombázó is.

Megvalósítás: Kezdjük ott, hogy az utóbbi évek romantikus vígjátékai közel sem annyira viccesek, mint azt reklámozzák. Maga a műfaj ugyan behatárolja, hogy mit nézünk, de ez elég becsapós is, mivel a filmek többsége vagy a romantikában, vagy a humorban esik túlzásba és így kevésbé megható, avagy vicces lesz. Ám van egy még kisebb réteg ahol mindegy milyen mértékben adagolják ezeket a részeket, akkor sem tudnak egy viszonylag szórakoztató egésszé összeállni. Sajnos ez is ehhez a csoporthoz tartozik.

Ennek nem az az oka, hogy már az előzetes sem győzött meg, annak ellenére adtam neki egy esélyt, mindenféle előítélettől mentesen. Az ok a gyenge forgatókönyv és a kevésbé hiteles színészi játék. A történet azért érdekesnek mondható, hiszen ilyen helyzetbe az emberek nem nagyon kerülnek. Viszont ezzel ki is fúj a cselekmény lényege. Ahogy a cím is mutatja, a három lány elkezd bosszút állni a hűtlen férfin. Ez azonban csak a film háromnegyede felé kezdődik, addig a három lány összebarátkozása, alkoholizálása és idétlenkedése kerül a középpontba ezzel szinte ellehetetlenítve az egész produkciót. Egymást érik a gyengébbnél gyengébb poénok, ami a sokat próbált Apatow rajongóknak sem fog annyira bejönni, hiába van ott Leslie Mann vagy Cameron Diaz, akik közül inkább az utóbbi az, aki ténylegesen hozzátesz a történethez és a szerep is teljesen ráillett. Kate Upton a dögös fiatal szeretőként, illetve a harmadik nőként a társaságban, inkább csak a szemet gyönyörködteti, de sokra ne számítsunk tőle. A férfiak közül a főszereplő tenyészbika (Nikolaj Coster-Waldau) olyan volt mint egy átlagos AXE reklám arca, egy-két kivételtől eltekintve nem is nagyon kellett színészkednie. A másik hím a Cameron Diaz által játszott leányzó édesapja volt, akit Don Johnson keltett életre, vele különösebben semmi bajom nem volt. És utoljára a feleség bátyját alakító Taylor Kinney-t kell megemlíteni, aki remekül összeillett Diazzal.

Összességében tehát egy érdekes felállásból kiinduló vicces bosszútörténet lehetett volna a Csajok bosszúja, ám akárhogy is próbálnám szépíteni, csak egy közepes és felejthető film lett belőle. IMDB: 5 csillag

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s