Nagyító alatt: A halottlátó (Odd Thomas)

11020

Hivatalos leírás:  Odd Thomas egy békés amerikai kisvárosban éli hétköznapi, ugyanakkor nem mindennapi eseményekben bővelkedő életét. A 20 éves fiatalember ugyanis különösen erős hatodik érzékkel rendelkezik, amely lehetővé teszi számára, hogy lássa a világunkban rekedt holtak szellemét, és esetenként segítsen nekik továbblépni a következő világba. Mostanában azonban egyre több gonosz szellem is kószál a városka utcáin. Odd tudja, hogy valami hatalmas tragédia közeleg. A fiú minden erejét bevetve igyekszik megakadályozni a fenyegető mészárlást, de az idő egyre fogy…

Megvalósítás: Nem tudom megmagyarázni mi volt az, ami az előzetesben megfogott, de valamiért az volt az érzésem, hogy nekem ezt látnom kell. Pedig a történet önmagában nem nagy durranás, találkoztunk már ilyennel nem is egyszer. Az hogy könyvsorozat ihlette, szintén nem meglepő, ráadásul a G.I.Joe óta az sem megy élményszámba hogy Stephen Sommers készítette. Akkor a hangulat kapott el?

Így van, már a korai videókon is fellelhető az a hangulat ami a filmből árad, egészen a játékidő végéig. Adva van főhősünk aki nem akar különösebben kitűnni, mégis rendre olyan eseményekbe keveredik, ami miatt egyre inkább a középpontba kerül. A fiatal szereplők ellenére, a történet nem gyerekmese. Kőkemény gyilkosok, sorozatgyilkosok, szociopata bűnözők tarkítják Odd munkásságát, akinek nem csak egy különleges képessége van. A különféle bűnesetek felderítése kimondottan élvezetes miközben végig narrál a főszereplő, többször cinikus megjegyzéseket mondogatva, amitől a komor hangulat mégsem lesz nyomasztó, sőt ettől csak még kíváncsibbá válik a néző aziránt, hogy mi a fene folyik itt?

Odd segítségére nem csak a halottak vannak, hanem barátnője is akivel egy jósgép szerint örökre együtt lesznek, valamint a helyi rendőrfőnők, aki mindent tud a srác képességeiről és rendre segít neki alibit gyártani, hogy mikor, hol és miért csinálta azt amit. A rossz oldalt szörnyek serege erősiti, ők olyan lények akik közvetlenül nem okoznak gyilkosságokat, de a mészárlásból táplálkoznak és akik nem szeretik, ha valaki meglátja őket, ezt rendszerint valami frappáns halálozással díjazzák az illető felé.

Ezek a bodakok, ahogy a filmben utalnak rájuk, elég érdekesen néznek ki. Elég félelmetesek ahhoz, hogy ijesztőek legyenek, de nem elég ijesztőek ahhoz, hogy összecsináljuk magunkat, amikor hirtelen megjelennek, általában az összes filmes klisé kíséretében. A halottlátó szinte az elmúlt 50 év összes hasonló műfajú filmjeiből merít valamit, de nem pofátlanul nyúl hozzájuk,hanem inkább úgy fogalmaznék, hogy tiszteleg ezek előtt azzal, hogy nem veszi magát komolyan és ettől válik igazán szórakoztatóvá.

No meg a szereplők miatt.  Anton Yelchin-t a Frászkarika óta tartom számon és most sem okozott csalódást. A barátnőjét játszó Ashley Sommers olyan cuki, hogy legszívesebben hazavinném. – Nem mellesleg a rendező lánykája, A rendőrfőnököt játszó Willem Dafoe, pedig olyan volt mint mindig.

Némi borzongás, kis humor, Jó zene, nyomozás és egy fantasztikus lezárás, ami kiemeli az átlagból. A halottlátó kellemes szórakozás lehet bárkinek, aki szeretne kikapcsolni egy másfél órára.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s