Nagyító alatt: Connected

4798_front

Történet: Bob-ra rájár a rúd, a munkáját nem szereti, a fia sokszor csalódik benne és úgy általában elég szerencsétlen. Egyedülálló apaként nem könnyű neki, próbálkozik de eddig nem jött össze neki. Egyik nap furcsa hívást kap, a hívó aki Grace-ként azonosítja magát kétségbeesve próbálja meggyőzni Bob-ot hogy őt elrabolták és hogy segítsen rajta. A férfi persze elsőre nem hisz neki, de mivel a rendőrség szintén szkeptikusan áll hozzá, úgy dönt hogy mégis megpróbálja megmenteni.

Megvalósítás: Az hogy Hollywood régóta remakel olyan filmeket, melyek a határukon kívül születnek, nem újság. De fordított esettel csak ritkán találkozni. Ez is azt a példát erősíti. Esetünkben a 2004-es Cellular-t dolgozták fel a Hong-Kong-iak, vagyis inkább Benny Chan. Az utóbbi időben gyenge történetekkel rendelkező akciófilmes rendező most sem hazudtolta meg magát.  A sablonos cselekmény végig mellőzi az eredetiségét és a karakterek kidolgozottsága is egyenlő a nullával. Egy percig sem tudtam sajnálni az apát, aki nem ér oda időben a reptérre, a kardigános rendőr – korábbi főnyomozó – pedig gyenge és erőltetett húzás volt. Ehhez képest a Cellular-ban sokkal jobban voltak bemutatva a karakterek, nem utolsó sorban pedig a fő gonosz személye is sokkal hitelesebb volt, nem úgy mint itt. A film nem csak az alaptörténetet helyezte át Kínába, hanem a cselekmény elég nagy részét, szinte az egészet átemelte.

Akkor mi volt a jó benne? Őszintén szólva az egyetlen dolog ami jól lett megcsinálva, az az akció. Ebben Benny Chan mindig is nagy volt, Az operatőr is kitett magáért és a zene is kellemes csalódás volt. Ha jobban ráfekszenek a sztorira, akkor talán nem lett volna ekkora csalódás, mindenesetre az autós üldözés kimondottan látványos volt és valószínűleg ekkora törés-zúzás még nem volt a városban eddig.

Reméltem, hogy jobb lesz, de így sajnos csak egyszer nézős alkotás lett, ami az akción kívül semmi mást nem kínál.

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s