Nagyító alatt: Parker

67204_front

Hivatalos leírás: Parker profi tolvaj, megvannak a maga szabályai: sosem lop olyantól, akinek nincs pénze, és sosem bánt olyant, aki nem szolgált rá. De utolsó akciója során társai átvágják, a zsákmányt lenyúlják, őt pedig – azt hiszik – a túlvilágra küldik. Parker feltett szándéka, hogy revánsot vegyen. A gazdagok és híresek kedvelt gyülekezőhelyén, Palm Beachben bukkan a bandára, azonban tervéhez bennfentes társra van szüksége. A pénzhiányban szenvedő, ám annál ellenállhatatlanabb, ravaszabb és ambiciózusabb Leslie-t  szemeli ki partnerének, akivel együtt eszelik ki a nagy dobást: megkaparintani a szajrét, mindenkit elintézni, és mosolyogva távozni.

Megvalósítás: Egy kicsit többet vártam az Ördög ügyvédje rendezőjétől. Jason Statham-ről ismét bebizonyosodott, hogy hiába csinál évente két-három filmet, a nagy munkatempó sokszor azzal jár, hogy olyan filmre szerződik le, aminek a forgatókönyve egyenlő a nullával. Ilyen volt a Király nevében, a 13-as, a Mestergyilkos és a Válogatott gyilkosok is. Pedig minden produkció kellő mennyiségű tehetséges színésszel rendelkezik és nem kevés akciót is tartalmaz. A gond inkább az arányban keresendő, illetve a gyengén felépített cselekményben.

A történet egyszerű. Van egy elvek szerint élő profi – ilyet is láttunk már – , akit átvernek és elindul bosszút állni. Ami persze nem olyan egyszerű, mert a banda egyik tagja, amire vadászik, teljesen véletlenül kapcsolatban van a maffiával. A főhős, vagy inkább anti-főhős egyáltalán nem egy kedvelhető karakter, hiába szeretnék hogy szimpatizáljunk vele és azzal, hogy csak azoknak árt aki megérdemli, mert valójában ő is rossz ember.

Statham jó lenne a szerepében, de a minimális akciózása eltörpül a köztes időben történő semmi mellett. Hiába társul mellé a még mindig szexi Jennifer Lopez, belőle sem sokat látni.  Az igazat megvallva, onnan hogy Palm Beach-be helyeződik át a sztori,  minden lelassul és felejthetővé silányul. Michael Chiklis kellően aljas bandavezér és Clifton Collins Jr.-t is jó volt látni. Nick Nolte túsznak volt, a jelenlétének nem volt semmi értelme, a lányát játszó Emma Booth-nak már inkább, a minimális műsorideje ellenére.

Egy szó mint száz, nem lett több mint egy tucat akciófilm, igazából még annak sem nevezhető. Felejthető, egyszer nézős alkotás, amiben kedvenc kopasz szállítónk volt a húzónév és aki nélkül moziba se került volna.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s