Nagyító alatt : Halálos Iramban 6 (Fast and Furious 6)

fast_and_furious_six_ver3_xlg

Hivatalos leírás: Amióta Dom és Brian a riói balhéval hazavágtak egy helyi kiskirályt és szétosztották a százmilliós zsákmányt a bandának, hőseink szétszóródtak a világban. Ám az életük nem lehet teljes, mivel nem térhetnek haza, állandó szökésben vannak. Eközben Hobbs 12 országon át üldöz egy bandát, melynek tagjai halálosan felfegyverzett sofőrök, és vezérüket egy kíméletlen cinkos segíti, akiről kiderül, hogy nem más, mint Dom halottnak hitt szerelme, Letty. A bűnözőket csak úgy lehet megállítani, ha az utakon fel tudják venni velük a versenyt, ezért Hobbs megkéri Domot, hogy hozza össze “elit alakulatát” Londonban. A fizetség? Teljes kegyelem mindannyiuknak, hogy visszatérhessenek otthonukba, és egyesíthessék családjaikat.

Megvalósítás: Mikor Justin Lin 2006-ban átvette a sorozat irányítását úgy tűnt, hogy hiába a drasztikus helyszín és színészcsere, ez nem lesz elég ahhoz hogy tovább folytatódjon a történet.  Az autós versenyek ismét nagyobb szerephez jutottak és a driftelés is jó húzásnak bizonyult, de Lucas Black és a Bow Wow kettőse minden volt csak nem hiteles, a film egyetlen szereplője, aki emlékezetes tudott maradni az Han volt, akit Sung Kang játszott parádésan. Sajnos azonban a film vége felé egy robbanásban szörnyethalt, de ez sem gátolta meg a rendezőt abban, hogy engedve a rajongói nyomásnak ismét visszahozza az életbe. Na persze nem ténylegesen, hiszen a 4-5-6 mind a Tokyo Drift előtt játszódik, de előbb utóbb el kell érni azt a pontot, amikor Han meghal, hacsak nem írják őt is vissza valahogyan a sztoriba, ahogy azt tették Letty (Michelle Rodriguez) esetében, akitől a negyedik felvonással búcsúzhattunk – azonban mint kiderült, csak egy kis időre. Lényeg a lényeg a legutolsó három rész minőségileg csak jobbá tette a sorozatot. Legnagyobb sajnálatomra az autósversenyek elmaradtak és helyüket az igazán kemény és sokszor hihetetlen akciók vették át, ami legtöbbször olyan mutatványokat eredményezett, amitől leesett az állam. Ez most sem történt másképp, a közel kétórás játékidő alatt nem győztem kapkodni a fejem, olyan irgalmatlan tempót diktált a film és még a pörgések közti időt is sikerült tartalmasan kitölteni. Ezekben a jelenetekben rendszerint a szereplők egymáshoz való viszonyát, viselkedését mutatták be és sokkal barátibb volt a légkör mint a korábbiakban. A végig izgalmas cselekmény mellett egy nagy adag poént is sikerült belecsempészni, ami főleg Tyrese Gibson szokásos panaszkodásának és beszólásainak tudható be. A karakterek mindkét oldalon hozzák a kötelezőt, de érdemes megemlíteni Luke Evans-t, aki valami félelmetesen játszotta el Shaw-t.

Ahogy teltek az évek, úgy voltak egyre durvábbak a különböző autós üldözések és mutatványok, mostanra olyan szintet értek el, amit már nehéz lesz űberelni. Hogy a tankos zúzást hogyan lehet tovább fokozni nem tudom, de a készítőknek fel kell kötni a gatyát, mert látványban már nem tudnak sok újat mutatni. Szerencsére a következő rész főgonosza – akinek nevét fedje jótékony homály, hiszen csak a stáblista utáni részben lepleződik le – és az eddig is bevált csapat továbbra is vonzza a nézőket és mivel most is kasszát robbantottak, valószínűleg az embereket érdekelni fogja a hetedik és nyolcadik-kilencedik rész is. Vin Diesel már a forgatás utolsó napján bejelentette hogy jövőre számíthatunk egy újabb adrenalindús mozira tőlük, egyetlen változás csak az hogy a szériát felélesztő Lin elhagyja a fedélzetet és helyére a Fűrész filmekkel berobbanó James Wan kerül. Szóval egyelőre úgy néz ki nem fog kifulladni ez a franchise, legalábbis amíg ekkora rajongótábora van.

Baba zenék, sok akció, dögös verdák, jó nők – és a másik nemnek tökös férfiak – nekem nagyon bejött, akárcsak a korábbiak. Ezzel lezárult egy korszak, jövőre egy új trilógia veszi kezdetét, ami már Tokio után játszódik.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s