Nagyító alatt: Ben-to

Ben-To_anime_poster

Történetünk egyszerű. Adott egy középiskolás fiú, aki leárazott bento-t akar venni, de valami történik és a korházban tér magához, semmire sem emlékszik az elmúlt éjszakából. Másnap úgy dönt, mivel még mindig éhes és kellene ennivaló ismét megpróbálja, de rá kell jönnie, hogy itt a féláras bentoért meg kell kűzdeni, szó szerint. Ahhoz hogy megszerezze amit akar, le kell vernie az úgynevezett farkasokat. Miután ismét felsül úgy dönt, hogy csatlakozik egy klubba, ahol az elnök segít neki, hogy ő is farkassá váljon.

Mi, hogy mi? Kérdezhetné bárki, mi ez a hülyeség, ilyen még nem volt. Igen eddig kimaradt, de most itt van és jól lehet rajta szórakozni. Adott a shounen irány a harcok miatt, amik ahogy idő telik, egyre kidolgozottabbak és keményebbek. Adott a vígjáték, hogy közben jókat lehessen nevetni rajta. És adott az ecchi, hogy a maradék férfiközönség is megtalálja benne a számítását. Szerencsére nem annyira durva szinten mint egy Girls Bravo.

Az anime pozitívuma a karaktereiben rejlik. Itt van yaoi novellát író hölgyike. A lányimádó diákelnök (szintén nőnemű), aki előszeretettel molesztálja kiszemelt áldozatát. A klub elnöke, a bivalyerős Jégboszorkány. A főszereplő, aki a különböző ballépéseinek hála érdekes becenevet kap. Az unokanővére  aki játék-őrült és titokban odavan a srácért. A balszerencsét okozó lányzó, akivel mindig történik valami, vagy azzal aki a közelébe megy és még megannyi humoros és extrém arc.

A történetet gyengeségét a látvány erősíti, ami nem meglepő hiszen az eredetileg lightnovel, majd mangaként is debütáló sztori-t a David Production animálta le. A már korábban is parádés sorozatokban közreműködő stúdió mindent elkövetett, hogy a 12-rész alatt mindenkinek kielégítsék az igényét. Ez sikerült is, a normális hosszúságú évad végén, ugyan sok dolog miatt hiányérzet maradhat a  nézőben, de ez megszokott dolog, a legtöbb ecchi-nek, vagy haremanime-nek nincs befejezése sajnos.

Hogy hibái vannak? Persze, de egyáltalán nem feltűnőek, ezekkel együtt is kellemesen kikapcsol az anime, más meg úgy sem kell, ha csak lazításra vágyik az ember. MAL: 8 pont

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s