Nagyító alatt: Hófehér és a vadász (Snow White and the Huntsman)

Történet: Ebben az epikus kalandfilmben Kristen Stewart játssza Hófehért, az egyedüli nőt, aki szépségesebb a gonosz királynőnél (az Oscar®-díjas Charlize Theron), s aki ezért elhatározza, hogy elpusztítja őt. Egy rettenthetetlen vadásszal a nyomában Hófehérnek vajon sikerül-e beteljesítenie sorsát, és véget vetni az egész birodalmat beborító sötétségnek?

Megvalósítás: Jó ötlet volt a klasszikus mesét egy sötét fantáziavilágba rakni. A látványra egy szavam sem lehet, a boszorkány által létrehozott hadsereg kellően ijesztő, ahogy a különböző képzeletbeli lények sokasága is. Démonok, madarak, szörnyek, trollok népesítik be ezt a világot. A királynő gonosz katonái járják a környéket és elvesznek mindent, ami kell nekik. Aki az útjukba áll azt megölik és ezért persze mindenki fél tőlük. De nem úgy Hófehér, aki csodálatos, gyönyörű és …. Kristen Stewart alakítja. Hogy ezt miért így írom, annak az az oka, hogy az Alkonyat sorozattal sztárrá avanzsáló hölgy tehetsége vetekszik egy faék egyszerűségével és tudásával. Na azért ez nem igaz, mielőtt még nekem esne valaki, elmondom, hogy a Kalandpark-ban és a Welcome to the Rileys-ban kimondottan bírtam, szóval nem utálom a színésznőt, csupán vannak szerepek, amelyek nem állnak jól neki. Ilyen pedig már volt a Zathura, az Alkonyat, illetve jelen filmünk kapcsán is.

Azért sem voltam elégedett vele, mert nehezen hihető, hogy a leges legszebb lányka kerek-e földön, az ő. Sőt mi több, hogy jóval szebb a királynőnél, ami szintúgy elég érdekesen hangzik, lévén hogy az egész film legjobb pontja az pont a boszorkány volt, vagyis annak megszemélyesítője, Charlize Theron. Legyen bármilyen megátalkodott is a karaktere, mégis sikerült elérnie azt, hogy nem gyűlöltem és még a halálát sem kívántam. Érthető volt a bosszúszomja és öröklét utáni áhítozása, nincs ember aki ezt ne értené meg.

A forgatókönyv nem volt túl jó, de annyira nagyon rossz sem, ahogy a rendezés sem, persze sok mindent lehetett volna még javítani rajta és a folytatásban talán sor is kerül erre, mégis örömteli volt látni egy ilyen átdolgozást is. Mondjuk most már igazán elhagyhatnák ezt a Gyűrűk ura másolást és kitalálhatnának valami eredetibbet.

Remek a képi világ, kellően borús hangulattal és James Newton Howard kiváló zenei világával, ami csak még jobban rádolgoz az alapokra.

Vélemény: bármennyire is vártam és szerettem volna egy jó kis fantasy-t látni, sajnos nem jobb egy közepes alkotásnál, Charlize fantasztikus, a törpék jól lettek összeválogatva, Thor pedig továbbra is hozza amit elvárnak tőle, de az összkép sajnos nem lett olyan jó, mint amit az előzetes sugall. Remélem lesz akinek jobban bejött, bár eddig sajnos többnyire negatív kritikákat olvastam róla. Kár, mert volt benne lehetőség  – főleg egy ilyen gárdával (Ian McShaneToby JonesNick FrostRay WinstoneSam ClaflinBob HoskinsEddie Marsan, és Brian Gleeson ).

A folytatásban is K. S fogja játszani a címszereplőt.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s