Nagyító alatt: A bűn hálójában (Haywire)

Hivatalos leírás: Mallory Kane magasan képzett ügynök, aki az amerikai kormány részére megbízásokat teljesítő biztonsági vállalatnak dolgozik, és a világ legveszélyesebb sarkaiban hajt végre feladatokat. Egy sikeres akció után azonban gyilkossággal vádolják, és hamarosan profi bérgyilkosok hada kezdi üldözni, akik minden trükkjét ismerik. Mallory rádöbben: valaki elárulta.

Több országhatáron átkelve menekül hatóságok és magáncégek specialistái elől, miközben a lehetőségei egyre szűkülnek. Sarokba szorítva Mallory briliáns – és veszélyes – csapdát állít, hogy végre tisztázza magát, és kiderítse, ki az igazi áruló.

Megvalósítás: A Haywire egy unalmas és vontatott film lett. A dramaturgia csapnivaló, a forgatókönyv pocsék. Az akciók nagyjából rendben lettek voltak, de sokszor pocsék kamerabeállításokat tapasztaltam, ami hazavágta az adott jelenetet. És akkor még egy szót sem ejtettem a hozzá komponált zenéről, hát az nagyon nem illett a filmhez. Egy hatvanas években játszódó krimi-be,  vagy felnőttfilmbe  még elment volna, de egy lövöldözés alá berakni szarvas hiba volt.

Pedig mennyit vártam ettől a filmtől. Kezdésnek ott van Steven Soderbergh, aki a Mint a kámfor, Traffic, Oceans 11  filmekkel bizonyított. Hogyan tudta ez a zseniális direktor ennyire elrontani a produkciót? Talán csak túl sok művészi beállítást akart. Nem tudom, de most nagyot hibázott. Már a Fertőzés közben is éreztem némi zavart a munkájában, de nem hittem volna hogy tényleg gyengülni fog a teljesítménye.

Ahogy nem csak én, hanem a felkért színészek sem, akik egyből igent mondtak a megkeresésre. A főszereplő hölgy – Gina Carano – ugyan nem hivatásos, de szerencsére az álomgyár felfigyelt rá és két másik alkotásban is bizonyíthat. Az In the Blood-ban bosszúálló feleség lesz, aki egy férfire vadászik majd, aki felelős a férje eltűnéséért. A második, a Halálos Iramban hatodik része lesz.  A többiek igazi A listás sztárok voltak. Michael Douglas, Antonio Banderas, Ewan McGregor, Channing Tatum, Michael Fassbender, Mathieu KassovitzBill Paxton, igazán impozáns egy felhozatal. Ha kiemelhetném azt a két dolgot ami a játékidő végéig jó volt, akkor az a színészi játék és a bunyók. Habár szerintem Michael Angarano szerepeltetése teljesen felesleges volt, de ez is a forgatókönyv hibái közé tartozik.

Ebben az esetben nem tudom ajánlani a filmet, viszont ha mégis érdekelne valakit, akkor az ne elvárásokkal üljön le elé megnézni, mert akkor csalódhat.

Hiba
Nincs ilyen videó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s