Nagyító alatt : Meghasadva (Wrecked)

Történet: Egy férfi magához tér egy erdőben. Egy kocsiban ül. Az autó súlyosan megsérült. A hátsó ülésen egy hulla. Az ülés alatt egy fegyver. A csomagtartó csurig pénzzel. A férfi nem emlékszik semmire, a nevét se tudja. Be van szorulva a kocsiba, kiszolgáltatva a testi szükségleteknek, miközben az erdő nem biztonságos hely egy sérült embernek. Emlékképek kínozzák, hallucinálni kezd és talán azt a sok pénzt ő is rabolta. De akkor gyilkolt is, mert a rendőrség keresi. Az egyetlen amiben biztos, az az hogy ha nem szedi össze magát, akkor meg fog halni.

Megvalósítás: A Meghasadva egy igen érdekes film. Egyfelől a nagyon szép a táj és a fényképezés, a feszültség végig jelen van és ahogy a főszereplő rakja össze az emlékei darabkáit az is ötletes. De van egy idő, ahol már mindegy mit találnak ki, unalmassá válik. Túlságosan el van nyújtva. Túl sokáig mutatják, hogy az ember mit agonizál az autóban, mennyi ideig tépelődik azon, hogy elinduljon e. Pedig nem lenne rossz. Az alapötlet jó, a színészi munka kiváló és a rendezés sem gyenge. A legtöbb gond a forgatókönyvvel van, a hallucinálásoknak köszönhetően néha nem lehetett tudni, hogy ez most a valóság, vagy képzelgés. Illetve hogy úgy próbálták meg felcsigázni az érdeklődést, hogy idegen karaktereket hoztak be, akik rövid úton feltűntek, majd eltűntek. Az igazság az, hogy ha egy ál-dokumentumfilmet készítettek volna, akkor sokkal jobb lehetett volna, mint amilyen.

Adrien Brody-ról jól tudjuk, hogy tud szenvedni, ezt már többször megmutatta nekünk, talán épp ezért rá esett a választás. De még ő sem volt képes arra, hogy végig fenn tudja tartani az érdeklődést. Azonban neki köszönhetően egy percig sem utáltam a szereplőt, aki talán embert ölt. Végig megvolt a szimpátia felé és sajnáltam, azért amit át kellett élnie. Ha ugyanezt a vívódást egy 80 percben mutatták volna be, akkor semmi baj nem lett volna. Kicsit féltem, hogy ebből a tragikus történetből egy Vadon foglyai szerű filmet akarnak, de szerencsére nem lett belőle semmi. A puma és a medve – amit nem is látni – nem rontottak az összképen, utóbbi nem is tett semmit hozzá.

Véleményem szerint ez egy egyszer nézős produkció, amit nem mindenki fog tudni végignézni, ha másért nem is, akkor a csodaszép erdei képek miatt megéri.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s