Nagyító alatt : Astro Boy

Hivatalos történet : Kicsoda Astro Boy? Ő egy fiatal robotfiú, akit egy ragyogó tudós, bizonyos Tenma alkotott meg és keltett életre. Astro Boy látszólag egy átlagos kisfiú, valójában a pozitív kék energia segítségével működő android, aki különleges képességekkel van megáldva. (Többek között hihetetlenül gyors és repülni is tud.) A fiatal robotfiú felfedezőútra indul, hogy megismerje és elfogadtassa magát a világgal, valamint megtalálja helyét az igazi emberek között. Astro Boy kalandos útján sok-sok érdekes figurával találkozik. Megismeri és megtapasztalja a legfontosabb emberi érzelmeket: örömöt, barátságot és szeretet. Azonban mikor egy titokzatos robothadsereg miatt veszélybe kerülnek szerettei, minden tudására és képességére szükség van ahhoz, hogy megmentse őket a rájuk leselkedő veszélyektől.

Rendező: David Bowers
Író:
Osamu Tezuka
Forgatókönyvíró:
Timothy Harris és David Bowers
Zeneszerző: John Ottman
Operatőr:
Pepe Valencia

Szereplők: Freddie Highmore, Kristen Bell, Charlize Theron, Samuel L. Jackson, Bill Nighy, Nicolas Cage, Donald Sutherland, Eugene Levy, Nathan Lane

Eredet : Astro Boy a nagy mangaisten Osamu Tezuka kreálmánya még az 50-es évekből. Az ez alapján készült animesorozat is a Tetsuwan Atomu nevet viselte és rendezője is a mester maradt. A manga 23 kötetet míg az anime 193 részt élt meg és kora ellenére a rajongótábora még ma is bővül. Népszerűségét mi sem bizonyíthatná jobban, mint hogy 1959 és 60 között egy élőszereplős tv sorozat, 1962-ben egy élőszereplős mozifilm és 2003-ban egy ötven részes anime is készült még belőle.

Amikor Tezuka találkozott Disneyvel az 1964-es New-York -i World’s Fair-en Walt bácsi elmondta neki, hogy ő is szeretne egy olyan figurát csinálni mint “Astro”. Sajnos a haláláig ez nem valósult meg, és nem tudom mennyiben saját alkotásnak minősíthető – főként hogy a WD-nek semmi köze hozzá – ez az amerikai remake, főleg CGI-vel.

Vélemény : Iszonyat gyenge próbálkozás, egy eredeti japán hőst amerikanizáltak vele, béna poénok és gyenge cselekmény. Egyetlen pozitívum a látvány. Azok akik nem ismerik a manga\anime-t talán tudnak szórakozni rajta, de különben csak kisgyerekeknek ajánlott. Anyagi és kritikai bukás, nálunk is.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s