Nagyító alatt : Gekijō-ban Yu-Gi-Oh! ~Chō-Yūgō! Jikū o Koeta Kizuna

Történet: Fudo Yusei találkozik egy ismeretlen ellenséggel, aki meg akarja semmisíteni a világát, visszautazva az időben szövetségre lép Yuki Judai-al és Yugi Mutou-val, hogy a Paradox néven bemutatkozó embert egy párbajban legyőzzék. Paradox célja Pegazus megölése és egyben az egész későbbi jövő megváltoztatása, azért hogy a saját világa ami jóval Yusei-ék után van, ne pusztuljon el. Hiába vezérli jó szándék, sajnos ehhez fel akar áldozni mindent és mindenkit. Nem kisebb a tétje a párbajnak, mint a világ megmentése.

Megvalósítás: Mozifilmnek nevezni egy közel 50 perces anime-t elég érdekes ötlet, de mivel filmszínházakban lett bemutatva, ráadásul 3D-ben, így érthető. Mindenesetre inkább OVA-ként, vagy special-ként kellett volna megjelentetni. A rövidségnek több következménye is volt. Az egyik az, hogy hihetetlenül nagy a pörgés az utolsó percig. Akciók és kártyapárbajok követik egymást, egészen a végkifejletig ahol megmenekül a világ. Ez nem spoiler, nem hiszem hogy bárki azt hiszi hogy egy Yu-gi Oh mozi végén kipusztul az emberiség, ha valaki mégis így állna neki megnézni az persze csalódni fog. A másik következmény magából a pörgésből is adódik, ami persze szorosan kötődik a játékidőhöz. Ez pedig egy hanyagul kidolgozott cselekményszálat eredményezett. Egy pillanat alatt képesek elfogadni hőseink, hogy ők most időutazók, vagy időutazókkal találkoznak és szintén egy pillanat alatt kialakul bennük a bizalom a másik iránt. Erre mondjuk választ adhat a történelem és a kártyák lelke is egyaránt. Előbbire utalnak is az anime elején.

Mivel az egész mozifilm végül is egy hatalmas párbaj, a látvány ennek megfelelően grandiózus. Valamiért azonban személy szerint a leges legelső mozifilm még így is jobban bejött mint ez. Többet nem láttam még, csak ezt a kettőt, de a sorozatokból az első felét láttam, a második elejét, a harmadikból egyet sem, viszont a negyediket próbálom követni, úgyhogy azért képben vagyok a karaktereket és eseményeket illetően. A 3D technológiát nem tudom hogyan használták ki, de 2D-ben simán szórakoztató és nincs hiányérzete az embernek. A látvány természetesen megfelel a 2010-es színvonalnak, nagyon szép képek, kiváló effektek és az akció alatt jó a mozgásdinamika, nem volt jele szaggatásnak vagy elmosódásnak.

A szereplők közül Yusei baráti köréből láthatunk egy két alakot, a többi sorozatból csak Pegazus és Yugi nagyapja tűnik fel. Mivel a párbaj úgy zajlik le, hogy csak négyen vannak a környéken, így nem lehetnek áldozatok, viszont nem is találkozhatunk Joey-ékkal és a többiekkel. Minden pozitívumával és negatívumával együtt is olyan volt, mintha valamelyik széria egyik dupla epizódját láttam volna, se több se kevesebb.

A szinkronszínészekre továbbra sincs panasz. A főbb hangok :Yusei – Yuya Miyashita, Judai – KENN, Yugi – Shunsuke Kazama , Paradox – Atsushi Tamura, Jack Atlas – Takanori Hoshino, Crow Hogan – Shintaro Asanuma, Aki Izayoi – Ayumi Kinoshita, Luca – Yuka Terasaki, Lua – Ai Horanai, Daitokuji – Kappei Yamaguchi, Yubel – Hiromi Tsuru, Sugoroku Mutou – Tadashi Miyazawa, Pegasus J. Crawford – Jiro Jay Takasugi, Sötét varázsló – Miro Takuta

Összesítve : Yu-gi Oh! fanoknak kötelező és talán többször nézős, de akik csak ismerkednek ezzel az univerzummal, azoknak kevés lehet. MAL : 6 pont

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s