Nagyító alatt : Párizsból szeretettel (From Paris with love)

Hivatalos leírás: James Reese (Jonathan Rhys Meyers) az amerikai nagykövet személyi titkárjaként irigylésre méltó luxus életet él Párizsban. James szárnysegédként, másodvonalbeli hírszerző és operatív-tiszt is egyben. Az igazi CIA bevetésekről és izgalmas küldetésekről ábrándozó fiatalember nagy álma teljesül, amikor megbízást kap, hogy kísérő-tolmácsként segítse az Egyesült Államokból érkező Charlie Wax (John Travolta) különleges kiképzést kapott, kommandós-szuperügynök munkáját. A finoman szólva is ön és közveszélyes, ám vérprofi Wax küldetése egy készülő terrortámadás megakadályozása. Az adrenalintól izzó, meglehetősen agresszív és különös humorú, nagydarab gyilkoló-gép valamint egyre kétségbeesettebb kísérője elmerül a párizsi alvilágban. James és Charlie veszélyesebbnél-veszélyesebb kalandokba sodródó párosának sikerül kiderítenie, hogy a készülő merényletig csupán két nap van hátra. Ezután versenyt futva a rohamosan fogyó idővel próbálják megtalálni, valamint semlegesíteni a mindenre elszánt, fanatikus terroristákat, mielőtt nem késő.

Megvalósítás: Pierre Morel már legutóbb is egy ütős akciófilmet hozott össze, most ismét Luc Besson ötletét használta fel. Besson a produceri munkássága alatt főleg akciómozikat készített, a Taxi, a B13 és  a Szállító sorozat mellett, nemrég az Elrabolva is belépett a keményebb folytatásos filmjei sorába, ebből egyelőre nem híresztelnek második részt, de nála ki tudja mi lesz. A filmet azonban társíróként is jegyzi,  vagyis a legtöbb ötlet tőle származik. Mondjuk arra kíváncsi lennék, kinek jutott eszébe, hogy a kínai drogcsempészektől a pakisztáni terroristákig hogyan jutnak el. De annyi bizonyos, hogy a forgatókönyv eléggé pörgős.

De egy ilyen filmtől mit is várna az ember. A vágások jól vannak kivitelezve és a kamerarángás is elmarad, ahogy már a rendező és producer uraktól megszokhattuk. Akkor mi van helyette? Tökéletesen kivitelezett akciójelenetek, ami nem egyszer másolja a szokásos kliséket és ahogy már megszokhattuk a főhős-t – illetve főhősöket – nem lehet megölni.

A színészgárda jól teljesített és messze kimagaslik közülük John Travolta , aki az utóbbi időben választott gyenge szerepvállalásai után végre megint tökös karaktert alakított. A Hajsza a föld alatt remake-ben nagy lehetőségek voltak, hiszen Travolta a negatív szerepekben mindig is fürdött, de hiába a tehetség ha a silány forgatókönyvnek hála, a gonosz egyszerűen felejthető. De most ismét parádézik és ha a Savages-ban és a GOTTI: In The Shadow Of My Father-ben is hozza a formáját, akkor nem kell félteni, hogy visszatalál a butuska családi vígjátékokhoz. Jonathan Rhys Meyers a film felében egy vázával rohangál, de azért őt sem kellett félteni, szimpatikus volt. Kasia Smutniak-t még nem ismertem, de igen kellemes csalódásként ért. A többiek hiába képezték részét a történetnek, de akkor is eltörpült a jelentőségük.

Bátran ajánlom a francia akciómozi szeremeseinek, a rövid játékidő alatt egy percre sincs megállás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s