Nagyító alatt : Tőzsdecápák 2 (Wall Street 2)


Hivatalos leírás: Gordon Gekko (Michael Douglas) az egykori legendás pénzügyi titán és manipulátor kiszabadul a börtönből, és vissza akar szerezni mindent, amit elveszített: nemcsak hatalomra, pénzre, de a lánya, Winnie (Carey Mulligan) szeretetére is vágyik, aki egy feltörekvő bróker, Jacob (Shia LaBeouf) menyasszonya. Ezért Gekko a családi béke kedvéért szárnyai alá veszi a kezdő idealista fiatalembert.
Jacob korábbi mentora különös halált halt nemrég. A fiú gyanakszik, a nagy öreg pedig hamarosan ismét belekeveredik a pénzért és a sikerért folytatott gyilkos játszmába. Miközben a Wall Streeten fokozódik a gazdasági válság okozta pánik, mester és tanítványa életük legkockázatosabb vállalkozásába kezdenek.

Megvalósítás: Oliver Stone neve általában elég garancia szokott lenni a sikerhez, de legalábbis egy jó történethez. A szakasz, a Született gyilkosok és a Minden héten háború rendezője az első résszel betalált hála a jó stábnak,  a jó színészeknek  és jó sztorinak. Ezúttal azonban hiába a nagynevű rendező és a remek gárda, ha a film elsüllyed a silányságban. Amúgy is nehéz lett volna felnőnie az elődjéhez, de hogy a közelébe sem ér majd, arra nem is gondolt senki.

A gazdasági válság jó támpontot adott az ötletekhez, de végül semmi értelmeset nem tudtak kezdeni vele. Az egész film egy “buborék”.  A főszereplő az amúgy tehetséges Shia LaBeouf borzalmasan teljesít, semmi élet nincs a játékában. A barátnőt alakító Carey Mulligan sem nagy durranás, de annyira nem is rossz. Michael Douglas hozta amit kellett, benne nem tudok csalódni. A fő gonosznak beállított Josh Brolin se nem ijesztő, se nem érdekes. Eli Wallach a madaras fütyörészésével inkább zavaró volt. Frank Langella-ról egyetlen dolog jutott eszembe, az hogy mennyire megöregedett, sajnos a játékát nem lehetett élvezni. A vicces az hogy a mellékszereplők sokkal hitelesebbek voltak.

A produkció legnagyobb hibája az előre beharangozott izgalom és fondorlatos cselekmény hiánya. A mentor halála utáni bosszúból semmi sem hihető. A mozi se nem dráma, se nem thriller, az a helyzet hogy agyonuntam magam rajta és sajnos nem csak én gondolom így. Általában véve törekedek a pozitív véleményre, megpróbálom megtalálni a pozitívumot, de itt nem találtam semmit. Még a Craig Armstrong által szerzett zene sem segített rajta.

Egy elhibázott lehetőség, ráadásul egy olyan casting-al amivel nem lehetett volna nehéz befutni.


Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s