Nagyító alatt : Megaagy (Megamind)

Hivatalos Leírás: Megaagy a világ a legbriliánsabb gonosztevője. És a legsikertelenebb is. Az évek során minden elképzelhető eszközzel megpróbálta meghódítani Metro Cityt, ám minden kísérlet kolosszális kudarcba fulladt a Metro Man néven ismert szuperhős miatt. Metro Man legyőzhetetlen volt, egészen addig, amíg Megaagy meg nem ölte az egyik elfuserált gonosz terve keretében.

Így viszont Megaagy hirtelen életcél nélkül maradt – szupergonosztevő szuperhős nélkül. Ráébred, hogy életcéljának elérése a legrosszabb, ami eddig történt vele. Ezért úgy határoz, hogy csak egyféleképpen kerülhet ki ebből a csávából: ha új hős ellenfelet teremt Titán néven, aki a tervek szerint sokkal nagyobb, jobb és erősebb lesz, mint Metro Man valaha is volt.

Ám Titán igen hamar úgy dönt, hogy gonosznak lenni sokkal nagyobb buli, mint jófiúnak – de ő nem uralni akarja a világot, hanem elpusztítani. Most hát az a kérdés, hogy vajon Megaagy el tudja-e pusztítani saját ördögi teremtményét. Vajon a világ legokosabb embere ez egyszer képes okosan dönteni? Vajon a gonosz zseni lehet-e a saját történetének pozitív hőse?

Megvalósítás: Tom McGrath rendező leginkább a Madagaszkár filmek írójaként volt eddig ismert és bár voltak más animációs projektjei, ez kétségkívül tovább segíti a karrierjét.  A Dreamworks Animation nem tud hibázni, a produkcióik erősen megosztják a közönséget, de mindig akad egy réteg amelyik élvezi őket és ezzel tovább ösztönzi a stúdiót.

Személy szerint nekem nem jött be minden alkotásuk, de sok kedvencem van tőlük, a legutóbbi Hogyan neveljük Sárkányunkat és a Kung-fu Panda 2-t is nagyon várom már. De az előzetes véleményemet megcáfolta ez a mozi is, ugyanis eléggé szerethetőre sikeredett. A poénok ütnek, a szövegek jók és a karakterek is. Arról nem is szólva, hogy nagyon jól parodizálja ki, a már unalomig ismert szuperhősfilm kliséket. Gondolok itt például a riporternőre, aki a hős nélkül öt percet sem bírna ki élve és ilyenek.

Érdekes amúgy, hogy az íróknak ez volt az első forgatókönyvük, ezelőtt ilyet nem csináltak, de ahogy mondani szokták nem kell nagy ész egy ilyen megírásához és tényleg egyszerű mint a faék, de ennek ellenére szórakoztató is. Ez nem utolsó sorban a jó színészeknek köszönhető. Mondjuk nekünk nem mond sokat, hogy Will Ferrell, Brad Pitt, Tina Fey, Jonah Hill és Ben Stiller mit mókáznak, hiszen idehaza szinkronnal került bemutatásra, mint megannyi más animációs film. De szerencsére a szinkron parádés és a szövegfordítások is rendben vannak. Erről olyanok gondoskodtak mint Csankó Zoltán, Fekete Ernő Tibor, Kisfalvi Krisztina, Minárovits Péter vagy Fekete Zoltán. Megjegyzem a 10.perc környékén a csapjál bele szöveg, eléggé félrehallható, de ezt a kicsik nem fogják érteni szerencsére.

A zene nagy jó pont a készítők részéről. A betétdalok jól lettek összeválogatva, a végén a Michael Jackson előadásában megszólaló I’m bad, marha jó volt. Egyetlen dolgot furcsálltam, ez pedig a mostanság feltűnő AC\DC mánia, amit újabban sok filmben megfigyelhetünk. Tényleg jó a banda, ez nem kérdés, csak kicsit szüneteltethetnék őket, vagy legalábbis olyan számokat válogathatnának össze, amit csak ritkán hallani. De ez csak szőrszálhasogatás a részemről.

A score-t jegyző Lorne Balfe és Hans Zimmer is mindent megtett a hangulat fokozása érdekében és hát remek zenét csináltak.

Érdemes tenni vele egy próbát, családosoknak kötelező, de másoknak is bejöhet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s