Nagyító alatt : Baka To Test To Shoukanjuu

Történet : A Fumizuki Akadémián az oktatási rendszer nem a megszokott sémát követi. Van egy nagyobb vizsga és az alapján döntik el, ki milyen osztályba kerül. A-tól egészen F-ig terjed a beosztás. Az A osztálynak minden jó kijár és luxusban tanulhatnak, míg attól lefelé nem csak a tanulmányi színvonal esik lejjebb, hanem az életszínvonal is. Az utolsó osztályteremben az F osztályban, szinte pionír körülmények között kell tanulni a diákoknak, de mivel a követelmény nem magas ott, ezért inkább csak lazsálnak.

Ha valaki mégsem képes elfogadni a helyzetet az írhat egy új tesztet amivel feltornázza a pontjait és kezdeményezhet egy Harcos Megidéző Vizsgát, ahol a hologramok ereje a tanulmányi pontjaik alapján dől el. Ha a vizsgát kérvényező osztály nyer, akkor termet cserélhet a vesztesével, ily módon ösztönözve őket a jobb és jobb eredmények felmutatására.

Yoshii Akihisa sikeresen bekerül a legrosszabb teljesítményt nyújtó F osztályba és mivel ő a legidiótább az egész iskolában, ezért az ő képessége mint Büntető Felügyelő, abban merül ki, hogy a hologramját ért hatások rá is vonatkoznak és fizikálisan megérzi a sérülését, ugyanakkor a tanárok előszeretettel ugráltatják hogy segítsen nekik.  Hogy titkon imádott szerelmének segítsen, aki egy betegség miatt nem az A osztályba hanem hozzájuk került, barátjaival úgy döntenek, hogy harcolni fognak.

Kidolgozás: A Kenji Inoue és Yui Haga neve fémjelzett light novel 2007 óta töretlen népszerűséggel fut. Két féle manga változat is készült hozzá, az egyiket Mosuke Mattaku, míg a másikat namo nevével próbálják eladni, ami nem lehet nehéz feladat, lévén mindkettő a mai napig folytatva van. Nem is kellett sokat várni egy animeváltozatra és szerencsére az igen jó munkákat végző SILVER LINK kapta a feladatot és újfent nem csalódtam bennük. De azért hozzá kell tennem, hogy igen ritka az olyan project amit teljesen ők csinálnak és nem csak részt vesznek benne.

A 13 részes sorozat Shin Oonuma neve alatt, sikeresen vett minden akadályt. Nem csak, hogy sikerült úgy képernyőre vinni a sztorit, hogy sikere legyen, hanem még azt is elérték, hogy a második évad mellett, februárban jöhessen a négy részes Matsuri OVA is. De egyébként már létezik egy karácsony special is, nem nagy szám de a hangulat továbbra is megvan benne.

Az anime erejét az adja, hogy nem veszi komolyan magát. Rengeteg a helyzetkomikum és más film\anime\játék -ot is többször kiparodizálnak. Az átlag diákéveket, pedig képesek szórakoztatóan bemutatni, úgy hogy mindegy milyen teljesítményt nyújt az adott karakter, mert itt senki sem normális. És ez az amitől élvezhetővé válik, hogy nem csak a diákok a nem normális idióták, hanem a tanárok és mindenki más is. Egy olyan pillanat nem volt, hogy igazán ép elméjű szereplőt láttam volna.

Szerencsére itt nem volt kemény ecchi vonal sem, mint manapság oly sokszor, ugyan itt is volt erre irányuló célzás, de a legtöbbször ezeket elviccelték és emiatt bárkinek ajánlható, korhatár nélkül.

A karakterek közül egészen nagy választékban lehet kedvencet avatni:

Yoshii : a leges leghülyébb alak az egész iskolában, emellett …. nem ő teljesen hülye.

Himeji : ő a kakukktolyás, de minél tovább figyeljük, annál inkább rájövünk, hogy ő sem százas és reménytelenül szerelmes Yoshii-ba, amiért a vizsgán meg akarta védeni attól, hogy megbukjon.

Minami : ő a rivális, aki az érzelmeit eltitkoló lányként nem őszinte sem magához, sem Yoshii-hoz, emellett egy profi birkózót megszégyenítő erővel és harctudással rendelkezik.

Yuuji : ő az F osztály elnöke és Yoshii legjobb barátja, a nem tudását remek taktikai és stratégiai érzékével kompenzálja, emellett retteg az elkötelezettségtől.

Shouko : Yuuji gyerekkori barátja, aki ennél többet akar és erővel ráveszi hogy egy pár legyenek. Előszeretettel alkalmaz erőszakot, ha a “fiúja” más lányokat nézne, vagy csak menekülne.

Hideyoshi : olyan helyes fiú, hogy rendszerint lánynak nézik és még a többi fiú is fantáziál róla.

Kouta : a beceneve Kukkoló, aki minden helyzetben képes a legpikánsabb szituációkat elképzelni, de amikor odajut sosem tudja lefényképezni. Amennyi vért a sorozat alatt vesztett, csoda hogy életben maradt, emellett egy ninja klán leszármazottja is lehetne.

Soichi Nishimura : vagyis a “Vasember” a tanár, akinek a különóráitól mindenki retteg és ő lesz az F osztályfőnöke is.

És ezek csak ízelítők, mert olyan széles a paletta, hogy ha akarnám akkor sem tudnám mindet leírni, de azért ebből már lehet egy halvány képet alkotni róluk is.

A hangok és zenék mind megfelelnek egy school-life animehez. Az opening és ending is tetszetős és hallgatható. A zene leginkább a szintetizátor és némi akusztikus gitár keveréke, de azért néhol hallani klasszikusabb hangszerelést is.

A Seiyuuk megint kitettek magukért : Hiro Shimono (Yoshii), Akio Ohtsuka (Soichi), Emiri Katou (Kinoshita ikrek), Kaori Mizuhashi (Minami), Kouki Miyata (Kukkoló), Takuma Terashima (Kubo), Tatsuhisa Suzuki (Yuuji), Tomomi Isomura (Shouko), Yoshino Nanjou (Aiko)

A grafika gyönyörű, nem csak a karakterdizájn és a hátterek, hanem a Megidéző Harcok” is. Tiszta RPG hangulata van és még aranyosan is néz ki.

Összesítve : Kis híján hibátlan. MAL : 9 pont

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s