Nagyító alatt : Kaibutsu Oujo

Történet : Hiyorimi Hiro átlagos középiskolás fiú, aki a nővére hívására érkezik a városba, ahol később lakni fog. A nővére egy cseléd, így mivel ő bennlakásos dolgozó, a munkaadója megengedte neki, hogy Hiro is odaköltözzön. Mikor megtalálja a házat igen csak elcsodálkozik, hiszen a kastély nincs éppen a legjobb állapotban. Miközben abban a hitben van, hogy valami tévedés történt elindul a városba, ahol megment egy fiatal szőke nőt a saját élete árán.

Később a hullaházban a nő megajándékozza őt az élet lángjával, így halhatatlanná téve és ezután a szolgája lesz a szörnyek uralkodócsaládjába tartozó Hime-nek. A családon belül azonban folyik a harc, az a sorsuk hogy csak egyikük élheti túl és abból lesz a király\királynő.  Idővel a szolgák száma is nőni fog, ahogy a támogatóké és az ellenségeké is.

Megvalósítás: Yasunori Mitsunaga mangája a természetfelettit állítja a középpontba és bár a szereplő lánykák helyesek, ez nem ecchi. A képregény jelenleg is fut Japánban, ezért lehet, hogy a Madhouse Studios animesorozata a 25 +1 epizód után sem zárta le a cselekményt, sőt igazából még csak most indultak be az események az utolsó négy-öt rész alatt. Ezért lehet az is, hogy a karakterek jó része nem képviseltette még magát. De ami késik nem múlik, ugyanis hamarosan elérhető lesz az új OVA. Ezt már a Tatsunoko fogja készíteni és nem csak az ábrázolás lesz komolyabb hanem a történet menete is.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy itt nem volt komolyság, ez közel sem így. van. Fokozatosan harcolnak és egyre több az ármány és piszkos húzás az ellenfelek részéről, ugyanakkor a néhol gyerekes sztori jó néhány helyen fel tud mutatni igazán horroros képsorokat is. A vérfarkasokon át, a vámpírokon, múmiákon, zombikon keresztül, a trollokig minden létező lény megfordul, amit ez a műfaj valaha kitalált, persze így is van még bőven mit belerakni, illetve majd a folytatással behozni.

Sajnos a grafika, ami igen szépen mutat a karakterek esetében és az akcióknál, sötétebb helyeken stb, elhasal a szörnyeknél. Nem tűnnek ijesztőnek a vérfarkasok és Riza fél-vér külseje is inkább aranyos mint kemény benyomást kelt a nézőben, gondolom főleg ezért is döntöttek más stúdió mellett, de lehet ennek ahhoz semmi köze.  Ez azért is érdekes, mert Kazuya Kuroda más animek esetében már készített több mint elfogadható karakterdizájnt.

A szereplők kialakítása tükrözi a műfajt és már a sorozat elején sejthető, hogy kikből alakul majd ki a kis csapat, akinek mindenféle rémséggel fel kell majd venni a harcot. Az egyetlen olyan ember aki semmilyen komolyabb változáson nem ment át, az Hiro volt. Bár folyamatosan kész volt életét adni másokért, fizikailag és mentálisan sem edzette magát, így mindig viszonylag könnyen legyőzték. Valószínűleg a mangában átesik egy s máson és képes lesz újjá alakulni, hiszen ennyi idő alatt már rég elpusztult volna anélkül.

Hangok terén minden kiváló volt. A seiyuu-k ismét szépen dolgoztak. A fontosabbak ezek közül : Ayako Kawasumi (Hime), Fuyuka Oura (Hiro), Ai Shimizu (Sherwood), Yuko Kaida (Riza), Mamiko Noto (Reiri), Aya Hisakawa (A boszorkány), Kenyuu Horiuchi (Zeppeli), Houchu Ohtsuka (Dracul). A robotok hangját nagyon nem érdemes megemlíteni, mivel az összes szövegük a Fuga volt, mindegy hogy  férfi, vagy nő mondta azt.

A zene illik a sorozat szellemiségéhez és stílusához egyaránt. Az elektromos hangok viszonylag kis részét képezik a repertoárnak. A klasszikus hangszerelés a jellemző főleg. Nagyon szép zongora, hegedű és cselló szólók vannak benne és persze a hatást is erősen növelik így, csak egy példa:

Az openinget Aki Misato adja elő, míg az endinget az ALI project és ha választanom kéne akkor azt mondanám, hogy ALI Project dala jobban bejött, ami nem is csoda, hiszen szeretem a zenéjüket.

Akárhogyan is nézem, sokkal többet és jobban is kihozhattak volna belőle, így csak simán kellemes kikapcsolódást nyújt. Bármennyire is könnyed a megjelenítés és sokszor a hangulat, azért van egyfajta légköre az egésznek, ami miatt érdemes elővenni újra és újra. MAL : 7 pont

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s