Nagyító alatt : Ushio to Tora

Történet : Ushio Shinto templomnál él az apjával. Egyik ősük legyőzött egy hatalmas erejű szörnyet és a “Beast Spear” nevű lándzsával egy sziklához szögezte. A szikla fölé egy templomot emelt, majd papként ott élt tovább és védte a helyet. Ushio sosem hitt a szörnyekben és más természetfeletti lényekben, mindaddig amíg rá nem talál egy csapóajtóra a raktárban és mikor összetöri véletlenül, magára az élő szörnyetegre is. Miután otthagyja befedi a nyílást, de a szörny gonosz energiája kiáramlik , ami odavonzza az összes kisebbet és azok elkezdenek testet ölteni és láthatóvá válni. Persze első dolguk, hogy emberekre támadnak, akik éppen Ushio barátai, ezért berohan a raktárba és kényszeríti a szörnyeteget, hogy segítsen elpusztítani mindet. Ezután a Torának elnevezett lény végül is segít neki, de csak azért hogy a megfelelő pillanatban felfalhassa.

Megvalósítás : Kazuhiro Fujita mangája 1990-től 1996-ig futott. Ez idő alatt 92-ben megnyerte a Shogakukan Manga Award-ot, shounen kategórában. Ugyanebben az évben készült egy 10 részes OVA is, melyet Kunihiko Yuyama rendezett, aki a Pokemon kapcsán ismerős lehet. A mangával ellentétben ami 33 kötetet ért meg, az anime a tíz részével inkább bevezetőnek szolgál, amit a Pastel és a Toho animált. Pont a hossza miatt nem is kapott lezárást és nagyon nyitva maradt a történet, no nem annyira mint a Berserk, de azért bőven lehetett volna folytatni.

A hasonló youkai-os sorozatok esetében nem mindig van komolyabb vérengzés, itt az elején indul finoman, majd később iszonyúan beindul és repkednek a testrészek, szóval nem tiniknek ajánlott. Mondjuk amilyen manapság a paletta, ez még annyira nem is véres.

Maga a műfaj a shounen-en kívül még tartalmaz drámát és humort is, de szerintem a java a mangában található meg, az biztos sokkal horrorisztikusabb. Ha hasonlítani lehetne, akkor a Bujj Bujj szellemre hasonlít, az is gyengébben kezdődik. A karakterkínálat kimerül a szokásos felhozatalban, igazán csak később lettek volna emlékezetes szereplők, de így maradt Ushio, Tora, Asako és Mayuko. A hangzás és a zene pont passzol egymáshoz, a könnyed hangulat egy pillanat alatt fordul a kétségbeesés szélére került helyzetbe. A vége felé már komolyabb mondanivaló is előkerül.

A szinkronszínészek megint remekelnek, Nozomu Sasaki (Ushio), Chikao Ohtsuka (Tora), Yumi Touma (Mayuko), Yuri Amano (Asako), Daisuke Gouri (Asako apa), Kaneto Shiozawa (Tsubura), Kazuki Yao (Juro), Sho Hayami (Raishin), Takeshi Aono (Shigure). Ezek voltak az említésre méltó seiyuuk.

A zenét a Bleach-et is jegyző Shiro Sagisu szerezte. Semmi extra de a sorozat alá jól passzolt.  A grafika híven tükrözi a 92-es színvonalat, minden kézzel rajzolt, kellemes látvány, de ma már sokaknak csúnyának hat.

Összesítve : Egyáltalán nem rossz, de sokkal több van benne mint amit az OVA mutatott. MAL 7 pont

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s