Nagyító alatt : Vén csontok (Old Dogs)

Hivatalos történet : A két jóbarát és üzlettárs, az elvált Dan, aki legnagyobb szerencsétlenségére még mindig szerelmes volt feleségébe, és az életvidám, megrögzött agglegény, Charlie élete hirtelen a feje tetejére áll, amikor egy hatéves ikerpár pottyan a nyakukba. A helyzetet súlyosbítja, hogy épp életük nagy üzlete előtt állnak. A gyerekekhez egyáltalán nem értő párosnak komoly erőfeszítéseket kell tennie, hogy gondoskodni tudjon az ikrekről. Rengeteg problémával kell szembenézniük, a szokatlan kihívás többször is az összeomlás szélére sodorja őket. Azonban lassacskán végre ráébrednek, valójában mi az igazán fontos az életben.

Kidolgozás : a történet elég egyszerű, a várható fordulatokat és eseményeket tartalmazza, ellenben az élvezhetőségen ronthat az a tény, hogy az előzetesekben a legtöbb poént lelőtték. No ugye nem mindent, szerencsére bőven található benne mulattató pillanat még. Ez egy tipikus családi vígjáték, amiben szokás szerint ott van a boldog befejezés és tanulságokkal is szolgálhat, éppen ezért a célközönség elvárásait maradéktalanul teljesíteni fogja. És ahogy a rendező Walt Becker az előző vígjátékánál – Faterok motoron – láthattuk ez a recept teljes egészében bevált. Ami nem egy nagy kunszt, hiszen amíg a kötelező odaillő elemeket használja nem fog elbukni. Itt jegyezném meg, hogy az előbbi filmnek 2011-re ígérik a folytatását.

A szereplőválogatással kapcsolatban azért személy szerint én furcsának találtam John Travolta -t mint vénséget, túl fiatalos volt ehhez a szerephez. De ezt félretéve remekül játszotta a nőimádó és laza karakterét. Robin Williams jó volt a gyerekekre ártalmas felnőtt és idős apa szerepében. Róla nem is érdemes több szót vesztegetni, vicces volt és kész – és pont olyan szőrös mint volt. Kelly Preston -t imádom az Ikrek óta és sajnos nagyobb szerepekben már nem sokat látni, éppen ezért nagyon örültem neki, bár így sem láthattuk sokat, csak az elején és a vége felé. A két gyerek hozta amit kellett, inkább a karakterkialakítással rontottak a készítők, nem a játékkal. Gondoljunk csak bele, ha a gyerek megtudja, hogy ki az apja  ennyi év után, akkor sem fogja örömködve átölelni, inkább eleinte bizonytalannak, kicsit félénknek kéne lennie, nem? Na mindegy.Ezen kívül a hercegnő\királynő -s játékot kicsit már erőltetettnek éreztem. Viszont nagyon díjaztam, hogy Bernie Mac -at (R.I.P.) még lehetett látni, sokat nem tudott hozzátenni, de a jelenléte önmagában pozitívum volt, hiszen nagyszerű színész és komikus volt. Matt Dillon remek volt a cserkésztábor vezetőjeként, ahogy Justin Long is, igazán kellemes perceket szereztek nekem. Rita Wilson épp annyit töltött a vásznon, hogy az ne zavaró legyen, hanem humoros. Szerencsétlen Seth Green már 36 éves, de még mindíg ő a balek vagy a gyermeteg szereplő és valamiért nem tud kilépni ebből, hiába próbálta már keményebb filmeknél is, folyton visszatér ehhez a figurához, mondjuk ezen lehet nevetni még mindig.

A sok szőrszálhasogatás ellenére azonban gond nélkül kijelenthetem, hogy tetszett a film és aki a hasonló kaliberű alkotásokat szereti, az bátran tegyen vele egy próbát. A gyermekek számára, a lakást veszélytelenítő brigád meg hatalmas volt. Második nézésre már nem hat annyira jónak, így azt kell mondanom egyszer nézős a film, többször nem. A Két kiváló színész elviszi a hátán, de csodát ők sem tehetnek. Amúgy angol hanggal sokkal jobb.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s