Nagyító alatt : A szállítmány (Armored)

Hivatalos történet : Amikor egy páncélautó szokatlanul nagy összeggel indul útra, joggal számíthatnak arra, hogy meg fogják támadni őket. Az nem elég, hogy a szajréra két konkurens banda is szemet vetett, de az autót kísérő biztonsági őrök is úgy gondolják, hogy a pénz lenyúlása lehet életük nagy dobása. A melléjük kirendelt újonc őr viszont összezavarja a helyzetet…

Kidolgozás : Az Elhagyott szoba után, Antal Nimród ismét nagy nevekkel forgathatott és bár a stáb jó volt, az sem kárpótolta a gyenge forgatókönyvet, amivel csak egy közepes akciómozi lett az egészből. Maga a történet felépítése úgy indul, hogy adott az új őr, akinek komoly anyagi gondjai vannak és még öccsére is vigyáznia kell, emellett a srác kitüntetett veterán katona aki Irakban szolgált. Ezért és mert muszáj beveszik a buliba, ahol mindenki jó fiú és nem lehet baki, nem sérül meg senki, ez volt a terv. A becsúszott gondnak köszönhetően felpörögnek az események és egy Die Hard, Pánikszoba keveréket kapunk. A 88 perc úgy eltelik, hogy észre se vesszük, főleg mivel maga a rablás csak a 30.-ik perc után kezdődik.

A színészek hozták a szerepüket. Matt Dillon egy pillanat alatt lesz a legellenszenvesebb karakter, aki dönt élet és halál felől. Laurence Fishbourne egy igazi nehezen kezelhető forrófejű rosszfiú volt, akinek a viselkedése kiszámítható, így nem is tudott újat mutatni. Úgy mint Skeet Ulrich , akiről szinte ordít, hogy mit fog tenni. Jean Reno , sajnálatos módon csak ritkán tűnt fel hosszabb időre, de akkor se zártam a szívembe. Amaury Nolasco elég jól mutatta  a megtért, de közben vívódó ember viselkedését, őt bírtam. Milo Ventimiglia szerencsétlen sorsot kapott, két dolog miatt emlékezhet rá a néző a film után, az egyik a zabálása, a másik hogy félholtan feküdt a film végéig. Fred Ward tiszteletet parancsoló-parancsoló volt, abban a néhány jelenetben amiben benne volt, bírtam a fejét. A fő-főszereplő Columbus Short, hiteles volt a gondokkal küzdő őr szerepében, aki a hadseregben nem csak emlékeket szedett fel, hanem igazi túlélő típus – annak ellenére, hogy nem egy izomtibi.

A kevés külső felvételtől eltekintve, a legtöbb rész zárt térben volt forgatva, az acéltelep kimondottan jó ötlet volt, igazi ingerszegény környezet, a színek kimerülnek a kék ruhákban, ezzel is jobban érzékelteti a hely elhagyott voltát és a főhős egyedül levőségét, hogy nem számíthat senkire.

Ha a forgatókönyv ütősebb lett volna, akkor talán nem lett volna egy B-kategóriás akciómozi, A-kategóriás színészekkel megpakolva – ez persze nem mindenkire érvényes.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s