Nagyító alatt : Kém a szomszédban

Hivatalos történet : Bob Ho a beépített szuper-spéci titkos ügynök diktátorokat, terroristákat és gonosz birodalmakat vont ki a forgalomból, de most élete legnehezebb megbízatása várja. Úgy dönt, felhagy a kémkedéssel és újéletet kezd szomszédjával és barátnőjével, Gilliannel. A nő azonban egy fontos küldetést tartogat a számára: csak akkor hajlandó hozzámenni, ha Bob megnyeri 3 pimasz gyerekét is az ügynek. Mikor Gilliennek hirtelen el kell utaznia, Bob önként jelentkezik, hogy vigyáz a csemetékre. A kémkedés azonban bakfitty a csőszködéshez képest. James Bondot megszégyenítő kütyü arzenálra lesz szükség a feladat teljesítéséhez. És ha nem lenne elég, hogy a kölykök pokollá teszik az életét, az egyikük véletlenül letölt a gépéről egy szupertitkos képletet, amitől beindul a nagy gépezet. Bob régi ellensége, egy orosz terrorista, támadásba lendül arra kényszerítve az exkém leendő mostoha apát, hogy Jackie Chant megszégyenítő sebességgel páholja az ellent és váltogasson a szerepei között.

Kidolgozás : Az ilyen és ehhez hasonló történekkel Dunát lehet rekeszteni, amilyen népszerű téma, olyan hálás is. Pont azért, mert nem lehet komolyan venni, tud annyira szórakoztató lenni, hogy időnként előveszik és megtöltik vele a mozitermeket. Na de ennyit a felhasználhatóságról. A kötelező zsánerelemeket bevetve minden megtalálható benne, ami egy családi mozihoz kell. Egy főhős aki bárkit és bármit legyőz, de a gyerekekkel eleinte nem bír. A gyerekek, akiknek a viselkedése teljesen kiszámíthatatlan, ugyanakkor az idősebb fiú és lány folyton harcolnak egymással, mégis szeretik egymást és a legkisebbet is. Ami újdonságot szolgáltat az az, hogy a főhős az anyukával kavar, ez csak ritkán fordul elő. A történet, ezeknek megfelelően nem tartogat csavarokat és meglepetéseket, csakis a kötelező köröket futja le. A végére mindenki szeretni fogja Bob-ot. Ez alól persze a negatív karakterek a kivételek, akik valamiért nem használnak fegyvert, akkor se ha van náluk – mondjuk ez is megszokott. Ja és megjegyzésként, a ballonkabát iszonyúan áll mindenkin.

A szereplők jól kiválasztott gyerek és felnőtt színészekből állnak. Jackie Chan kissé idiótán néz ki a lenyalt hajával és vastagkeretes szemüvegével, de pont emiatt a poénfaktort is emeli. A szokásos harcjeleneteket megkapjuk tőle megint, de a hangsúly nem ezen van. Amber Valletta csodálatos anyuka, aki eltekintve a végétől folyton mosolyog és még cicafület is viselt. Will Shadley egy kicsit túl átlátszóan játszik, de eddíg általában tv-sorozatokban és gyerekfilmben volt része, úgyhogy nem meglepő. Alina Foley csak önmagát adta, szerintem játszania sem nagyon kellett. Madeline Carroll-t még mindig imádom, fényes jövőt jósolok a lánynak. Egyébként már volt közös filmje, George Lopez-zel, a Swing Vote kapcsán. Magnús Scheving teljesen hozta  a főgonoszt, aki sosem kapja meg a jó ruhát. Katherine Boecher és a tonnányi orosz zsoldos, a “lehetetlen komolyan venni” figurák ékes példája, amitől csak még viccesebbek lesznek. Billy Ray Cyrus inkább csak ritkán bukkan fel, de akkor többnyire valami beszólással nevettet minket, mint a : ” elhúzott, mint rumos torta az elvonóból” – mondjuk ez  a jó magyar szinkront is dicséri. 

David Newman zenéje is pontosan ebbe a közegbe illeszkedik, keveri a kémfilmes ritmusokat a családi dallamokkal. Brian Levant következő rendezése is családi film lesz és a főszereplő lányka M. Carroll lesz, szóval az együttműködésük sikeresnek minősült.

Nem felejthetetlen alkotás, de nem is egy tucat JETIX\Disney Channel -es filmecske, annál azért jóval több. Igazi kikapcsolódás az egész  családnak, nem kell komolyan venni és nem szabad olyan apróságokon kiakadni, hogy az egyik pillanatban még volt rajta cicafül, aztán nem, aztán megint igen. Csak hátra kell dőlni és hagyni hogy szórakoztasson, arra bőven megfelel.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s