Nagyító alatt : Exférj újratöltve ( The Bounty Hunter)

Történet : Milo Boyd (Gerard Butler), a lecsúszott rendőrségi fejvadász végre kedvére való megbízatást kap: be kell cserkésznie és át kell adnia a nyomozóknak az óvadékkal szabadlábra helyezett Nicole Hurley (Jennifer Aniston) újságírónőt, aki történetesen a volt felesége. Boyd kaján magabiztossággal lát neki munkájának, azt hiszi, gyerekjáték lesz nyakon csípni ex-asszonykáját. Igen ám, de kiderül, hogy Nicole egy gyilkossági ügy leleplezésére készül, és a férfinak – mint már annyiszor – rá kell döbbennie, hogy Nicole-lal semmi sem olyan egyszerű, amilyennek elsőre tűnik.

Kidolgozás : A műfaja romantikus vígjáték és az előzetes várakozással ellentétben a vígjáték rész igen szegényes és ami poén volt, azt szinte mindet ellőtték az előzetesben. Mondjuk a romantikus hablaty is néhol elég erőltetetten fest. Ami akció van benne az nagyjából rendben van, de mivel nem ez van a központban így nem is fontos. A történet nagyjából annyi, hogy a volt asszonyt sittre kell vinni és közben kideríteni azt is, hogy ki és miért üldözi annyira.

Andy Tennant -nak volt jobb próbálkozása is filmek terén, a Randiguru és az Anna és a király például, de a Bolondok aranya is körülbelül megüti ugyanezt a szintet mint ez a film. Az írónak is voltak jobb történetei, a Függőség és mások. Jennifer Aniston volt már sokkal viccesebb és sokkal szerethetőbb is. Gerard Butler sajnos megragadt az akciófilmek és romantikus vígjátékok terén – a Csúf igazság még jó is volt. De itt  hiába hozza a laza figurát, ha egyszer már ezerszer láttuk – mégis az egyik jó pontja a filmnek. Joel Garland és Jason Kolotouros ketten csempésznek némi humort a filmbe, de inkább csak a megjelenésük miatt, különben sokkal többet is kihozhattak volna belőlük, és sajnos ez mindenkire igaz. Jason Sudeikis pedig olyan semmilyen.

Ha romkomról van szó akkor ez, egy egyszer nézős kategóriába esik. A zenével sem voltam túl elégedett, van olyan rész ahol inkább ront, mint javít a használata. Nem mondom hogy rosszul sikerült, csak azt hogy lehetett volna sokkal jobb is, így sajnos csak egy felejthetős 100 perc volt, aminek a végén nem sajnáltam hogy vége van, mert tudtam hogyan fog végződni.

Az a poén, hogy az előzetesben sokkal több az élet, mint az egész alkotásban és olyan dolgok is elhangzanak, amik amúgy abban a jelenetben nincsenek is benne.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s