Nagyító alatt : Ninin Ga Shinobuden

Kaede egy átlagos középiskolás lány, aki épp tanulni próbál a szobájában, amikor egy lány az erkélyről bemászik hozzá és teljesen meglepődik amikor Kaede közli vele, hogy látja őt. Mint kiderül a lány neve Shinobu és egy ninja iskolában tanul, egyik vizsgafeladata az, hogy a környékről néhány középiskolás alsóneműjét elvigye a mesternek. Amikor kiderül, hogy Kaede is egy a célpontok közül érthetően tiltakozni kezd, ekkor megjelenik a társa Onsokumara, aki egy sárga kis gömböc, de tud kezet, lábat, szárnyat is növeszteni, vagy teljes emberi alakot felvenni. Nagy nehezen megkapják a bugyit, amit annyira akartak. Ezután egyre többször találkoznak a lányok, míg barátok nem lesznek és Kaede önkéntelenül is részese lesz  a ninja iskola fergeteges mindennapjainak.

Na most kéne a műfaj-meghatározásnál olyanokat írni, hogy nem csak ecchi és humor van benne, hanem mélyebb tartalom, de ez hülyeség és ami a lényeg a sorozat maga is egy nagy komolytalan hülyeség. Igazából ez a legnagyobb vonzereje és egyben a hibája is, olyan iramban özönlenek a poénok, hogy sokszor egymást ütik, vagy ettől válik unalmassá néhol. Félre értés ne essék, nagyon nagyon nagyon vicces az egész, csak éppen túl nagyot akartak markolni vele, mindegy majd meglátjátok.

Akármilyen hihetetlen az anime megnézése után megnéztem, hogy manga vajon készült-e ehhez a beteges izéhez és igen készült. Ryōichi Koga nevéhez fűződik ez az agyament alapötlet és a hordaléka, 2002-2006-ig összesen négy kötetet készült belőle.

Az animet 2004-ben készítette az Ufotable. Eddig ez volt az első alkotás, amit tőlük valaha láttam. A 12 rész tulajdonképpen 24, mert egy epizód két részből áll.

A történet, mint olyan illúziónak tekinthető, az openingben “valamilyen fajta összecsapás lesz később” hatás keríti hatalmába az embert, de ez múló ábránd. A közepe után úgy néz ki, Shinobu-nak lesz valami hosszabb sztorivonala, de ez se igaz, mindent lezavartak egy részben. Tulajdonképpen olyan mint a slice-of-life animek, csak napok, napok után.

Karakterek közül Shinobu, Miyabi és akibe szerelmes egy fél rész erejéig, Kaede,  Izumi ,Onsokumaru, Kaede anyukája és apukája, valamint a ” pont ugyanúgy néz ki mint a másik 20 ninja, akik még fürdéskor sem veszik le a maszkjukat és mind éppolyan perverz alak mint Onsokumaru ” Sasuke, azok akik feltűnnek és még a nevüket is hallani.

A hangok 2004-es színvonalat hozzák, a zenére annyira nem figyeltem, de amit hallottam az ilyen kis vidám dallamokkal volt tele. Az opening tetszett, az ending már nem annyira.

A szinkron az parádés, ennyi hülyét hitelesen játszani le a kalappal előttük : Nana Mizuki , Norio Wakamoto, Rie Kugimiya, Tomokazu Seki, Daisuke Kirii, Daisuke Ono, Michiko Neya, Ayako Kawasumi

A grafika pont olyan amilyennek egy vígjátéknak lennie kell, se több se kevesebb. A lényeg úgyis az ecchi ábrázoláson volt. Ez is bőven megfelel a 2004-es színvonalnak, egyébként a megjelenítés folyamatosan változik, van ahol jobb, van ahol rosszabb lesz.

Összesítve : Ha végre nevetni akarsz, akkor vágj bele. MAL 7 pont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s