Nagyító alatt : Toradora

Takasu Ryuuji-tól világ életében féltek az emberek, mert ijesztő tekintete van, de valójában egy kedves rendszerető srác. Egyetlen barátja Kitamura Yuusaku, aki a diákönkormányzat egyik oszlopos tagja. Egy nap az iskolában véletlenül összeütközik Aisaka Taiga-val, akit a többiek Paltop Tiger-ként emlegetnek és gyorsan ki is üti a fiút. Késő délután Taiga és Ryuuji vitatkoznak, mert a lány nem akarja neki odaadni a saját iskolatáskáját. Később az is kiderül miért, este a srác megtalálja benne Taiga szerelmeslevelét amit Kitamurának írt. Nem sokkal ezután a lány beront a lakásába és egy fakarddal fenyegeti, amikor kiderül, hogy a borítékban nem volt levél.

Taiga összeomlik, de Ryuuji támogatja és azt mondja neki bármit megtesz érte, amit ő persze máshogy értelmez. Másnap átmegy hozzá – kiderül hogy a szomszédja. Kitakarít nála, megeteti majd iskolába menet belefutnak Kushieda Minori-ba, akibe meg ő szerelmes. Egy idő után, mikor már Taiga-t kikosarazták összefognak Takasu-kunnal, hogy egymást segítve megszerzik hőn áhított szerelmük tárgyát.

A cím a szereplők neve alapján lett kitalálva. A Taiga úgy hangzik, mint angolul a tigris, ami japánul tora. A Ryuuji pedig annyit jelent, hogy a sárkány fia, ami meg a doragon elnevezéshez áll közel.

A light novelként induló romantius humorzsák Yuyuko Takemiya történetén alapul amit Yasu illusztrált. A 2006 – 2009-ig futó sztori 11 kötetet ölel fel és a Dengeki Bunko neve alatt jelent meg. Készült mellé egy Spinoff ugyanezen alkotókkal, mely 2007 és 2009 között lett kiadva két kötetben.

A manga változat Zekkyō illusztrálásában jelent meg. A MediaWorks publikálta a Dengeki Comic Gao!-ban. Majd áttértek a ASCII Media Works magazinjára, a Dengeki Daioh-ra. Az első kiadvány 2007-ben jelent meg és még nincs vége.

Készítettek egy internetes rádio show-t, majd nem sokkal ezután a J.C. Staff létrehozta az animet is. Az sorozat a TV Tokyo-n futott 2008 és 2009 között. Összesen 25 részes lett.

Műfajilag a romantikus-vígjáték-dráma kategóriába sorolnám. Habár iszonyat sok poén és vicces jelent van benne, az érzelmek igen széles skálán mozognak és több helyen kissé erőltetetten túlteng a drámai rész is, mégis kellően élvezhető egyveleget alkot.

A történet végig egy irányba halad, amit már sejthetünk a sorozat kezdetén is, kisebb kitérők vannak, de azok sem mennek el az eredeti vonaltól.  A karakterek kidolgozása inkább a főbb szereplőknek jobb, de ez elvárható volt. Érdekes és komoly személyiségek lapulnak meg az elsőre humorosnak látszódó emberekben, igazán összetett figurák.

A hanggal semmi gond nincs, tisztán és szépen szól, az effektek is hallhatóak. A szinkron szokás szerint minőségi munka. Junji Majima tökéletes választás Ryuuji szerepére, akárcsak Rie Kugimiya akit minden alakításában szeretek. Eri Kitamura fantasztikusan adja elő, az elkényeztetett manipuláló manökent, aki komoly érzelmekre és gondolkodásra is képes. Yui Horie energikussága és vidámsága átragad ránk, de ugyanakkor részben hozzá köthetőek a legszomorúbb jelenetek is. Ai Nonaka, Hirofumi Nojima, Hiroyuki Yoshino, Kazuyuki Okitsu, Momoko Ishikawa, Rie Tanaka, Sayaka Ohara, Nobuhiko Okamoto pedig pont azt a karaktert hozzák akit kellett, nem kiemelkedő egyik sem, de nélkülük más lenne. Ja és majdnem kihagytam  Saori Goto csodálatos Inko-chan alakítását.

A zene minden műfajt lefed, van itt klasszikus zenei betét, rock-os, szintetizátoros és elektronikus is. A különböző elemek úgy épülnek bele az anime-ba, hogy nem zavaró, sőt kellemes is. Külön nem mindet lehet hallgatni, de néhány olyan is akad azért. A szerző Yukari Hashimoto. Az opening lendületes szám, az ending lassabb és visszafogottabb.

Opening :

-“Pre-Parade (プレパレード)” by Rie Kugimiya, Eri Kitamura, and Yui Horie

-“silky heart” by Yui Horie

Ending :

-Vanilla Salt (バニラソルト)” by Yui Horie

-“Orange (オレンジ)” by Rie Kugimiya, Eri Kitamura and Yui Horie

-“Holy Night (ホーリーナイト)” by Taiga Aisaka & Ami Kawashima (CV: Rie Kugimiya & Eri Kitamura)

A grafika megfelel a 2008-as színvonalnak. Nem ronda, de nem is gyönyörű. A színek a részekhez képest változnak, az elején a vidám részeknél könnyedebb színek és ábrázolás van, a későbbiekben változik a kontúr és a színvilág, függően a karakterek érzelmi világától.

Összegzés : Bárkinek fogyasztható aki vevő rá. MAL 8 pont.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s