Nagyító alatt : Ar-Tonelico

ar_tonelico_003h

Létezik egy torony,  Soul Shell ami az emberiség utolsó menedéke, reménye és bölcsője. Rainar (Laina), a fiatal lovag itt teljesít szolgálatot repülőgépe VIllám pilótájaként és feladata az újra és újra felbukkanó virusok visszaverése és elpusztítása. A vírusok főként szörnyeteg alakban jelennek meg, céljuk mindent és mindenkit elpusztítani. Rainar az egyik ilyen harc során megsérül és lezuhan egy alsóbb szintre, a Horus no Tsubasa-ra. Itt talál rá Orica, aki egy Revaterre, vagyis egy olyan lány aki az énekével képes megnövelni mások erejét és gyógyitani is képes, egyszóval varázsló. Azonban fiatalsága félénkséggel is párosul és mivel nincs kellő önbizalma, csak a végső esetben használ mágiát.

Röviddel megismerkedésük után tovább zuhannak, immár egy nagyvárosba. Minden céljuk visszajutni oda ahonnan jöttek, de ezt több dolog is nehezíti, az egyik hogy Villám nagy károkat szenvedett és meg kell javítani, a másik egy hatalmas vírus, ami egy sárkány alakjában támadja meg a várost, így meg kell óvni a lakosságot. Rainar optimizmusa pedig átragad Oricára is, aki elhatározza, hogy segít neki és társa lesz.

ar_tonelico_fr

Eredetileg egy Playstation 2-es játékhoz készült a történet, ami meg is látszik az anime cselekményén és fantasy világán. A címe pedig Ar-Tonelico : Melody of Enemia volt, majd egy folytatást is kapott Melody of Metafalica címen.

Az Ova stílusa egyértelműen a fantasy, ezt le sem tagadhatja, a legnépszerűbb RPG elemeket vonultatja fel.

A 25 perc alatt a hangzás nem kap akkora szerepet, mint egy hosszabb anime setében, de ennek ellenére, igen csak jól állja a sarat minden tekintetben, nem lehet rá panasz. A szinkronhangok itt is parádésan teljesítenek és ha készült volna még hozzá pár epizód akkor talán lett volna benne több kiemelkedő alakítás is.

A zenére érdemes oda figyelni, mert megéri.

A grafika gyönyörű, nem is lehet mást mondani róla.

ar_tonelico_014ar_tonelico_006ar_tonelico_011ar_tonelico_007ar_tonelico_002ar_tonelico_003ar_tonelico_004ar_tonelico_005

Rövidsége ellenére a Trans Arts Co. stúdió egy remek kalandfilmet csinált, ahol ugyan a kidolgozottág majdhogynem lehetetlennek tűnik, viszont  az alapokat sikerült szépen lerakni. MAL  9 pont

Itt be is tudjátok szerezni

Nagyító alatt : Ar-Tonelico” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Most vagy Studio DEEN-ék koppintották le a karakter designt, amikor megcsinálták a Shining Tears x Wind-et, vagy a Trans Arts Co. fogyott ki a kreativitásból. 🙂

  2. Igen, az is feltűnt. (:
    Mindenesetre a grafika tényleg szép, csak valahogy egyre kevesebb különbséget látok a játékok történetei között, és kicsit lelomboz. ^^”

  3. Sok jó van még ma is, csak lassan és ritkán jelennek meg szuper játékok de mivel nincs ps-em a legjobbakról lemaradok , hihi.

  4. >egyre kevesebb különbséget látok a játékok történetei között

    Sajnos. Psre rengeteg jó Rpg jelent meg. Legtöbb egyedi történettel. Xenogears, Suikoden. Mostanában egyre kevesebb olyan game van ami megtetszik.

    Ezért örültem több év után az Abyssnak, végre megint egy izgalmas, fordulatos történet.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s