Nagyító alatt : XIA RI FU XING – Vigyázat már megint nyomozunk

238765twinkletwinkleluckystarsadckwonow8

Történet : A hongkongi rendőrség meghívja öt nyomozóját egy pattayai nyaralásra, kissé ügyetlen, de jótékony segítségükért a bűnügyek felgöngyölítésében. Egyikük, Kidstuff (Sammo Hung) lelkesedése azonban hamar kétségbeesésbe fordul, amikor a gyönyörű rendőrfelügyelő, Ba Wah (Hu Hui-chung) közli vele, hogy nem kedveli. Hongkongból az a sürgős utasítás érkezik, hogy szerezzék meg a drogkereskedők feketelistáját, ám amikor Ba Wah átvenné a haldokló célszemélytől, csak annyit tud meg, hogy a listát elküldték Miss Wangnak Hongkongba. A szupercsapat útnak indul, a thai keresztapa pedig bérgyilkosokat küld hongkongi riválisára, Lau-ra. Ekkor lép be a képbe Muscles (Jackie Chan) és barátja, akik azt a feladatot kapják, hogy védjék meg Lau-t.

Eredet : Ez a Fuk sing go jiu – Vigyázat nyomozunk második része, ami nem kötödik szervesen az elsőhöz, de jó ha már láttuk, már csak  a szereplők miatt is érdemes, mert kavarodást okozhat ez a  sok hülye az elején.

Kivitelezés : A film középpontjában annyira senki sem áll, hiába Jackie Chan a főszereplő a legtöbb figyelmet azonban 4 őrült és Sammo Hung hülyülése kapja, a nőszerzési gyakorlatok és állandó baromságaik.

A Hong-Kong-i színészek legtöbbje feltűnik, aminek csak örülni lehet, itt van pl Michelle Yeoh, Biao Yuen, Richard Ng, Eric Tsang, John Sham, Kiu Wai Miu, Shui-Fan Fung, Sibelle Hu.

A zenére nem térek ki, az pont olyan jó mint a legtöbb jó HK-i akciófilmeknél, semmi több. A fényképezés is dettó ilyen jó.

A sztori amúgy nem egy agytröszt munkája, de ezzel együtt is remekül szórakoztam végig. Főként vígjáték, persze tele van pörgéssel de mégis a humor van leginkább előnyösebb helyzetben.

000001003

997

Egy szó mint száz, mindenkinek ajánlom ezt régi de annyira mégse régi filmecskét amiben mindenhol csak remek arcokba lehet botlani, hatalmas viccekre és gyorsan lüktető akciókra.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s