Nagyító alatt : Angel Cop

2718

Tokioban egyre több merénylet követel halálos áldozatot, ezeket a Red May ( Vörös Május ) nevű terroristaszervezet vállalja magára. A kormány és a rendőrség már tehetetlen az ügyben, ezért létrehozzák a Special Security Force nevű elit egységet, ami a legkülönfélébb szakemberekből áll.

Ehhez az egységhez irányítják át az egyik legsikeresebb nyomozót, aki egyben egy gyönyörű nő is, ő Angel. De még neki is gondjai adódnak, amikor egy teljesen különálló harci alakulat sorra végez a terroristákkal, mielőtt még ő odaérne a helyszínre.

Ráadásul egyik társa súlyosan megsérül, majd el is tűnik. A másik csapat minden tagja különös erőt birtokol, minek következtében hatalmuk nagyon nagy és veszélyesek is lehetnek arra aki az utukba áll legyen az az SSF, vagy bárki más.

Az egyetlen aki segíteni tud egy ismeretlen katona aki Angel-t megmenti az egyik akció során, de nem tudják beazonosítani, mert páncélt visel.

angel_cop.59777

A hatrészes OVA-t a DAST Corporation és a Studio 88 készítette 1989 és 1994 között. A rendező Itano Ichiro már több nagyobb science-fiction-ben részt vett, úgyhogy volt gyakorlata ebben a témában, és ugyanő írta a forgatókönyvet, ami nem meglepő, lévén az eredeti történet szerzője is ő maga, így ahhoz teljesen hűen tudtak bemutatni mindent.

1990 áprilisában készült még egy egykötetes manga is, amit azóta sem tudtak befejezni – -de ezt mind csak külföldi forrásokból gondolom, nem olvastam még – , a szerző szintén Ichiro volt.

Műfaját tekintve sci-fi akció egy cyberpunk világban, sok erőszakkal, drámával, kevés romantikával. A 18-as karika a túlzottan véres jelenetek miatt kijár, de pszihikailag is megviselheti fiatalabb nézőt, mert a brutalitás nem csak a vér miatt van  jelen. Remekül ábrázolja a pusztításra való hajlamot és az ember gyengeségét az agresszióval szemben.

A történet már az elején erősen indít és az iram csak fokozódik a későbbiekben, míg a legvégére már nagyon kegyetlen és pörgős lesz az egész. Összefüggő sztorival van dolgunk és habár sok mindent elsőre nem biztos hogy megértünk, egy második végignézésnél – már ha valaki megteszi – már jóval tisztább lesz a dolog.

A karakterek változatosak, egyéniségük tükrözi a megjelenítésüket, ez különösen illik Angel-re és Luciferre. Az SSF és a másik csoport tagjai is mind képesek olyanra, amire társaik nem. Azonban a személyiségük még az utolsó pillanatokban is képes meglepetést okozni.

angel_cop_038

A hangzás bőven megfelel az akkori színvonalnak. A spec effektek, a robbanások a háttérzajok stb, mind  remekül beleépül a történetbe.

A szinkron eszméletlenül jó, mindenki hozta a formát, de most is akadt kivételes tehetség :

És az angol szinkron sem lett olyan rossz. Sharon Holm (Angel).

A zenére leginkább a szintetizátoros dallamvilág a jellemző. Olyan mint az akkori akcio-sci-fi animek többségének az aláfestése.

A grafika a régi jól bevált mindent kézzel rajzoltak vonalat erősíti, szvsz igazán szép a megjelenítés, az akkorihoz képest is.

angel_cop_001angel_cop_002angel_cop_004angel_cop_010angel_cop_009angel_cop_006angel_cop_024angel_cop_027angel_cop_032angel_cop_035angel_cop_039angel_cop_047

Nem egy könnyen emészthető alkotásról van szó, de sztem ha valaki rááldozza az idejét, úgy hogy érdekli is, akkor egy igen szórakoztató animet láthat.

Összesítve : Izgalmas, kegyetlen, MAL 8 pont.

Sajnos nem találtam előzetest

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s