Nagyító alatt : Darker than Black

AS-Darker-Than-Black

Tokióban 10 évvel ezelőtt megjelent egy fal, amit a lakók a Pokol Kapujának hívnak.  Ezzel egy időben eltűntek a csillagok az égről és megjelentek az egyezkedők, akik különleges erejük lévén, kilógtak a tömegből. Ahány egyezkedő létezik, annyi új csillag van az égen, ha valamelyik meghal, akkor a csillaga kialszik. De azért, hogy kapjanak valamit, adniuk is kell, ez alól nincs kivétel, mindenkinek teljesítenie kell, mert ha nem akkor meghalnak. Van akinek dohányoznia kell, van akinek folyton ennie stb. ,  nem tűnnek nagy dolgoknak, de attól még ugyanolyan veszélyes lehet, mint bármi más.

Az egyezkedők közül sokan lépnek a bűn útjára, ezért van egy szervezet, ami a rendőrséggel együtt működve arra hivatott, hogy megállítsa az ilyeneket. Ugyanakkor az egyezkedők közül sokan dolgoznak egy szindikátusnak és különböző feladatokat hajtanak végre, mindegy milyet, a lényeg a parancs az parancs.

Feladatukat segítik a Bábok, akiknek az egyezkedőkhöz hasonlóan nincsen lelkük, ugyanakkor képesek az önálló döntésekre és tettekre. Egy ilyen báb Yin, aki a Fekete Kaszás, más néven Hei mellé van beosztva. Ugyanígy a csapatnak még két tagja van, Huang, egy ember és Mao a macska.

A történet onnantól indul, hogy Hei-t áthelyezik Tokioba ahol munkája révén megismerkedik Kirihara Misakival, aki annak a csoportnak az egyik nyomozója, akik az egyezkedőket próbálják elfogni, egyikük sem sejti hogy sokkal több minden folyik a háttérben, mint azt hinnék és mindkettejüknek nagy szerepük lesz abban, hogy hogy alakul majd a jövő.

Ha egy kicsit ködös itt egy AA-s ismertető is

two-contractors-meet

A  történet Okamura Tensai nevéhez fűződik, aki rendezte is az animet. A Bones stúdióval együttműködve 2007 április 5-én került adásba és 25 részt, plusz egy viccesebb OVA-t ért meg eddíg. De jelenleg is készül az októberben bemutatásra kerülő folytatás, aminek a munkacíme, Darker than Black: Ryūsei no Gemini(DARKER THAN BLACK-流星の双子- Dākā Zan Burakku -Ryūsei no Gemini-, lit. “Darker than Black: Gemini of the Meteor,) lesz. A rendezést továábra is Okamura végzi.

Az anime után nem sokkal elindult (augusztus) a manga is, ami ugyanezzel a címmel két kötetet számlál – azaz 9 fejezetet plusz omake és 4 com – , a szerző, ill. ez esetben az illusztrátor Ya Noki volt. De ami még lényegesebb, hogy lesz egy másik manga is, amit az eredeti karakterdizájner, Yuji Iwahara jegyez. Ez különbözik az első sztorivonaltól, egy merőben új történetet fog feldolgozni. A címe pedig Darker than Black: Shikkoku no Hana lesz.

A történet érdekes és azon kívül, hogy lendületes és nincs benne felesleges üresjárat – mert mindenben van összefüggés, akkor is ha csak a végén tűnik fel – fordulatokban, valamint meglepetésekben gazdag. Remekül felépített cselekménymenet, habár a fő sztorivonal a sorozat fele felé indul be, de onnan nincs megállás, magával sodor ez a különös világ. Eddíg egyetlen hibát fedeztem fel és az az volt, hogy nem mondták meg azt, hogy miért történt az ami, hogy került oda a fal, hogy jelentek meg egyezkedők és a többi hasonszőrű kérdés. De így, hogy jön a folytatás, már nem érdekel. Ott talán megkapjuk a válaszokat.

Műfaját tekintve sci-fi akcó, drámai jelenetekkel, néhol feltűnő humorral és más fontosabb emberi érzésekkel. A dráma a második félben körvonalozódik, addíg főként a pörgős akció dominál. Ugyanakkor megható szerelmi rész is van.

A karakterek változatossága nem merül ki abban, hogy birtokol e különleges erőt, vagy nem. Ha igen, akkor milyet, ennél sokkal bonyolultabb és komolyabb a szereplők személyisége, mindegyik önálló egyéniség, sokszor olyan múlttal, amit felejtenének, vagy olyannal amire nem is emlékeznek, de ott motoszkál a fejükben.

havoc-2

A hangok tűélesek és mivel rengeteg speciális effekt van benne, így nagy szerepet is kapnak. Akár a zajok és zörejek, akár minden más.

A szinkron olyan akár egy jutalomjáték, mindenki benne van a szerepben és tökéletesen hozzák a rájuk kiosztott figurát. Aki kiemelkedik :

Persze, mint általában most is mindenki jól helyt állt, nagyszerű munka tényleg, öröm hallgatni a beszélgetéseket.

A zene több okból is rendkívüli, az egyik nayon hangulatos, főként szimfonikus hangszereket (szaxi) használtak az aláfestéshez, ugyanakkor van egy erősebb metálosabb vonal is, ami főként az openingekre jellemző, na meg egy kis elektronikus zene is fellelhető benne. Összeségében véve igen fura anyag, de persze nem rossz. És itt van még a zeneszerző személye is, ő Yoko Kanno. Aki ismerős kicsit filmzenei körökben, az tudja mekkora név. Ha őt megnyerték egy ilyen projekthez, akkor az máris figyelemre érdemes.

Hallgassátok meg az albumot és a CD-ket :

A grafika pedíg egyszerűen lehengerlő nagyon szép, sok mindent írhaték róla, de egy kép felér ezer szóval ugye. Akkor tessék, íme.

aftermathalice-alterior-motivesamber-hei-kissdarker_than_black_015darker_than_black_017darker_than_black_052darker_than_black_069darker_than_black_082darker_than_black_099gai-lights-uphei-captures-havockeiyakusha0108LGkeiyakusha0216LGkeiyakusha0232LGkeiyakusha0226LGkeiyakusha0301LGkeiyakusha0331LGlee-shengshun-darker-than-bmisaki-kirihara-1snapshot20070415144911snapshot20070415144834snapshot20070415144212snapshot20070415145126the-black-reaper-2yin-moonlightyin-awakens

Minden további szócséplés helyett mondom, nagyon ajánlom mindenkinek.

Összesítve : Nagy kedvencem MAL 9 pont.

Nagyító alatt : Darker than Black” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s