Nagyító alatt : Myself yourself

Myself_Yourself_02

Hidaka Sana évekkel azután, hogy elköltözött hazaköltözik szülővárosába és beiratkozik az iskolába. Sok minden megváltozott miután elment, de a barátságok nem. Legjobb barátja Wakatsuki Shuusuke és huga Shuri már rögtön az első tanítási napján találkozik vele és persze egy cseppet sem változtak. Oribe Aoi is épp olyan könyvmoly és szeleburdi mint régen. Gyermekkori szerelmét  Nanaka-t elsőre nem ismeri fel, amiért persze jár neki a pofon, de végül is újra együtt lesz  a banda, ami még kibővül egy harmadik lánnyal Hoshino Asanoval.

Minden úgy indul ahogyan az régen volt, de történt valami ami miatt Nanaka viselkedése furcsa Sana számára és a többiek sem mondanak semmit. De nem csak neki van problémája, a fiú is tartogat még titkot magában és Shuusukeék boldogsága sem felhőtlen.

Az egyetlen ami nem tud megváltozni, az a barátságuk, az mindent túlél.

Myself; Yourself - 03 - Large 28

Elsőként light novelként jelent meg Nakazawa Takumi történetével és Wadapen illusztrálásával, a MediaWorks publikálásában a Dengeki G’s Magazine – ban 2007 március 30 és november 30 között. A hat fejezetes mű voltaképpen előzménye volt a későbbiekben megjelenő két visual novelnak.

Az érdeklődésnek köszönhetően még abban az évben október 3 és december 26 között le is vetítették a Dogakobo készítésében és Yasuhiro Kuroda rendezésében a 13 részes animesorozatot.

Műfaját tekintve dráma, habár van benne sok humor és a szokásos slice of life elemek és persze a kötelező szerelem és romantika is, a hangsúly mégis a nehéz emberi érzéseken van. Kicsit csalóka, mert a könnyed indítás után – amikor sok vicces jelentet nevethetünk végig – ,azt hinnénk egy romantikus vígjátékkal van dolgunk, de aki ezt hiszi nagyot téved, igen kemény a drámai rész benne, olyan mint a Shuffle vagy H2O talán.

A karakterek megtévesztőek lehetnek kinézetre, mert a hétköznapi személyiségek és egyéniségek mögött, jóval bonyolultabb szellemek lapulnak. Sokuknak megvan a maga kis titka, ill. sokuk kerül szembe olyan döntésekkel amik befolyásolhatják a jövőt.

Myselfnch

A történet érdekes és csak később indul be igazán, de tartogat még kellemes és kellemetlen meglepetéseket és fordulatokat.

Hangzás tekintetében hozza azt amit kell, semmi plusz, de amikor valami komolyabb effekt vagy hanghatás van akkor jól állja a sarat.

A zene a szokásos szintis és klasszikus vonalat követi jól beépülve a sztoriba.  A soundtrack készítőjéről semmit nem tudok, és nem is jelent még meg az OST. Ellenben karakter albumok szép számmal akadnak

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

picpic

A szinkronhangok kiválóak talán csak Aoi hangja idegesített egy kicsit, túl nyavalygós volt nekem. De túltettem rajta magam,a többiek viszont remekül játszanak.  Akik kielemkedtek :
A grafika nagyon szép, a tájak hátterek, épületek, szereplők mind kellemes összhatást keltenek. Néhol festmény és fénykép szépségű látvány tárul elénk. A hangulattól és érzelmekktől függően változik a megjelenítés is.
12MyselfYourselfHeadermyself1-1hugglesMyselfhhébxbxxMyselfyvvcnbnnxxbxbMyselfbbxMyselfmyself0601Myself xbxMyselfbxb
Egy minden tekintetben határvonalon táncoló sorozat, pont jó érzékkel lavírozik a műfajok között megtalálva az arany középutat. Tökéletes példája annak, hogy ne itélj a borító alapján. Több olyan kényes témát feszeget, ami érdeklődésre adhat okot és ettől lesz egy ilyen sablonanimenek tűnő sorozat mégis jó.
Összesítve : Egy szép és szomorú történet. MAL 9 pont

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s