Nagyító alatt : David Bischoff – A királynő nevében ( Aliens : Genocide )

foto.php

Történet : Az emberiség még mindig az idegenek inváziójának következményeit nyögi, noha a dúlás óta jó néhány esztendő telt el.

A háttérben azonban kezdenek erőre kapni azok is, akik szemében az űrbéli iszonyat csak egy remek üzlet a sok közül…

Az idegenek bolygójára érkező új expedíciót meglepetés várja: rémek seregei öldöklő háborút vívnak egymással, s az ősanya “trónjáért folyó küzdelemben nincs helye az embereknek…

aliens-genocide

Kivitelezés : David Bischoff eddig is számtalan remek sci-fit írt, ez is egy közülük. A felvezetés kitűnő, először csak azt írja ami a tombolás után fogadja az embereket, aztán kitér a Földön megmaradt Xenok kiirtására szakosodott egységekre és pénzéhes cégekre, akik inkább a feláldozható katonákat vetik be ellenük, mint robotokat. Majd rátér az idegenek ereje által hasznosított előnyökre és a mindennapi életben betölthető szerepükre. Ezután a küldetés megszervezése és végül maga a küldetés, ami szinte a legrövidebb az összes közül, ugyanakkor sokkal intenzívebb és izgalmasabb. A befejezés nagyon tetszetősre sikeredett és a főhős Alexandra Kozlowski pedig Ripley-i magasságokba emelkedik függetlenül attól, hogy ő élvezi is amit csinál.

algtpb

Hozzáférhetőség : Sajnos manapság elég nehéz lenne könyvesboltban beszerezni, jómagam is egy Agárdon levő könyvesbolt\antikváriumban leltem rá – a nyaralásom alatt – baráti áron adták, ráadásul az eladó igazán szimpatikus férfi volt, aki szintén sci-fi és fantasy rajongó mint én – meg is állapodtunk a barátommal, hogy ha megnyerjük a lottót, akkor veszünk neki egy nagyobb könyvesboltot. De ennyit erről, a lényeg tehát érdemesebb az internetes és egyéb antikváriumokban kutakodni érte.

Író : Sok olyan történetet írt ami ismerős lehet a hazai filmnézőknek is, ilyen pl a horrorklasszikus Blob – Massza, Gremlins 2 – Szörnyecskék 2, Star Trek,Seaquest  és Farscape könyv,  Hackers… és a többi, szóval talán olvastátok pár művét már. Bővebben róla itt és itt találtok infót.

Magyar kiadás : Nálunk a Valhalla Páholy adta ki 1994-ben. Sajnos több helyen is előfordultak helyesírási hibák, nyomdai szerencsére nem volt, de akkoriban az ilyen könyveknél ez sajnálatos módon elég gyakori volt. Sok ilyenem van, de mivel nem éltek meg újra kiadást így ennek is bőven örülök.

Végszó : Tudományos-fantasztikus sztorik rajongóinak kötelező, és akit vonz az Alien univerzum annak is. Nagyon tudom ajánlani.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s