Nagyító alatt : Akane-Iro ni Somaru Saka

akane-iro-ni-somaru-saka

Nagase Junichi, húgával, Minatoval él együtt,  mert a szüleik folyton távol vannak. Egy nap azt veszi észre, hogy egy fiatal lányt zaklatnak ezért odamegy segíteni neki, amikor a két férfi meglátja felismerik benne Geno Killert aki mindenkit megver aki csak az útjába kerül és elszaladnak.

Másnap az iskolában kiderül, hogy a lány egy új átiratkozott diák Katagiri Yuuhi és egy osztályba kerülnek. Amikor már simán mennének a dolgok Junichi hirtelen megcsókolja, amit ő nem fogad túl szívélyesen.

A helyzetet csak fokozza az a tény, hogy Junichi és Yuuhi jegyesek, habár a szüleik döntöttek így és a lánynak együtt is kell élnie leendő férjével.

AkaneIroniSomaruSakaParareru

Az eredetileg Visuel Novelként indult történet 2007-ben jelent meg és népszerűségének hatásaként készült hozzá két light novel, egy manga, egy animesorozat és tervben van egy OVA is.

Habár a 2007-ben a FENG kiadásában PC-re megjelent játék egy eroge volt felnőtt tartalommal, a később kiadott Playstation kettes változat sima romantikus játék sokféle befejezéssel.

Az első light novelt December 15-én adta ki 2007-ben  a Harvest, az írója Mizusaki Mutsuki volt és Sawano Akira illusztrálta . A másodikat  február 29-én 2008-ban a Kill Time Communication dobta piacra, írta Shinji Mao ,az elülső borítót Ryohka és a belső rajzolást Yoshio Piēru készítette.

Az Art Book, ami a játékhoz készült az  Akaneiro ni Somaru Saka Official Fan Book (あかね色に染まる坂 オフィシャルファンブック Akaneiro ni Somaru Saka Ofisharu Fan Bukku?,) nevet viselte és a Broccoli neve alatt jelent meg 2008 February 29-én.

Az Internet radio show, az Akaneiro ni Somaru Saka : Parallel – Koyama Rikiya x Hirohashi Ryo no Akaneiro Somaru Radio, 2008 árilis kettőtől futott minden csütörtökön  Koyama Rikiya és Hirohashi Ryo előadásában, akik Sugishita Seijirō és Shiraishi Nagomi hangját adták a vn.-ben. Több szereplő hangja is feltűnt vendégként mint például Hazuki Erino (Mikoto), Inoue Marina (Tsukasa), Hashimoto Miyuki Kato Emiri ( Karen), és Fukuhara Kaori (Aya).

A manga a Kadokawa Shoten magazinhoz köthető Comp Ace-ben lett publikálva 2008 június 26-án.  A sztorivonal a FENG-es maradt és Sakazuki Homare rajzolta meg.  Jelenleg is folytatódik.

Az animet a többek között a Cowboy Bebop: The Movie, Hayate the Combat Butler!!, Karin, Skip Beat! – tel bizonyító TNK követte el. Összesen 12 részt – plusz nemsokára egy OVA-t – megért eddíg, de ki tudja lesznek -e még hozzá részek, vagy alternatív cselekményvonalak.

Akane Iro ni Somaru Saka - 02 - Large 10

Műfajilag romantikus vígjáték, csipetnyi drámával, ecchivel és iskolai élettel fűszerezve. Ennek megfelelően minden megtalálható benne, ami az ilyen sablonanimekben. Iskolai utazás, fesztivál, tüzijáték, elájulás, szerelmi háromszög, idióták és lehetetlen helyzetek sora.

A történet nem mondanám hogy csavaros, esetleg érdekes, hiszen pont azt hozza amit várnánk tőle. Felesleges drámázásokat és érthetetlen szituációkat. Sajnos ezt itt még megfejelték egy nagyon rossz befejezéssel, de az odáig elvezető sztorivonal is merőben gyenge lett. Sokkal többet is ki lehetett volna hozni belőle, de nem csak számomra érthetetlen módon igen csak gyengusra sikerült az egész, köszönhetően a pocsék forgatókönyvnek – már ha animenel van ilyen. Olyan sokak számára zavaró tényezőkkel van tele  mint amilyen, ‘ a mindenki drukkol, hogy végül összejöjjenek, akkor is ha nincs értelme és a hoppon maradt harmadik fél pedig mosolyogva tudomásul veszi az egészet ‘ eset és hasonlók.

A hangokkal probléma nincsen, tökéletesen hozzák a slice of life animek hangulatát, a hanghatások a szülök munkájánál pedíg hitelesek, habár sokszor csak pillanatokra bukkannak fel.

A szinkron hozza az elvárt színvonalat semmi plusz, mindenki remekül teljesít kivétel nélkü. Hirano Aya-t imádom de itt a folyamatos bátyusozása kishíján megőrjített – ő volt Minato. Kugimiya Rie pedíg tökéletesen alakítja a tsundere Yuuhi-t.

A zene egy az egyben a játékra épül. Az opening és ending a szokásos jpop számok. Itt annyira nem jelentőségteljes sem az aláfestés sem a betétdalok.

Mindezek ellenére viszont a grafika az jó, nem is kicsit. Oké, hogy ez a 2008-as színvonal de akkor is. Kezdeném mindjárt a hátterekkel, amik egyszerűen gyönyörűek, a naplemente vagy egyes szereplők érzelmeit tükröző képek, a hétköznapok képei ez mind mind szépen festenek. Élénk és vidám színek, ugyanakkor ahol kell ott borús és fakó.

A szereplők kellemesen néznek, a lányok és fiúk egyaránt, a hangulatuk kihat a megjelenítésükre is ezt pazarul is teszi. Az arcvonások illetve kiélesedett jellemző jegyeik főként a nagyon drámai, vagy a nagyon humoros részeknél kap szerepet. A mozgások animálása szintán csodás, a robbanások, lövések, harcok, verekedések, vagy egyéb értelmetlenebb részek is kellőképen megfelelően hatnak.

Akane Iro ni Somaru Saka - 01 - Large 30

Akane Iro ni Somaru Saka - 02 - Large 21akane-iro_ni_somaru_saka_002snapshot04akane-iro_ni_somaru_saka_031akane-iro_ni_somaru_saka_014akane-iro_ni_somaru_saka_032

Szerencsétlenségére még a grafika sem pótolja a hiányosságokat. Ráadásul itt is érvényes az a bevett szokás, hogyha a főhős a sorozat közepe felé összejön valakivel, akkor a végére tutira nem őt választja majd, ez sokszor zavart már engem más animeknel, de itt ez hatványozottan igaz.

Összesítve : Egynek jó ,minden negatívumával együtt is azért szórakoztat MAL 7 pont.

 

Nagyító alatt : Akane-Iro ni Somaru Saka” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s