Nagyító alatt : Air Gear

largeAnimePaperscans_Air-Gear_ziggu

Az Air Trek a görkorcsolyázás következő foka, miniatűr motorokkal felszerelt görkorik, melyeket mindenhol lehet használni, nincsenek határok. És bár népszerűsége nőttön nő, a Stormridereket üldözi a rendőrség egy speciális alakulata, tehát adrenalin az van böven.

A 13 éves Minami Itsuki – alias Ikki – egy forrofejű iskolás fiú, aki a négy Noyamano lánnyal lakik együtt és rendszerint nézegeti az Air Trek-es videóikat. Egy nap belép abba a szobába, amibe nem szabadott volna és legnagyobb meglepetésére a lányok korijai vannak bennt, holott sosem mondták hogy valaha használták volna. Felveszi az egyiket és kisebb nagyobb buktatók után végülis egy versenyen találja magát, és az ellenfele az a Skull Saders, ami aznap csúnyán elbánt vele.

Végre eljött a bosszú ideje, de valami mást is talál, ez pedig az a lehengerlő érzés amikor megtalálja a szárnyak útját.

[large][AnimePaper]scans_Air-Gear_escafan(1.32)__THISRES__187176

Elsőként a manga változat készült el Ogure Ito – művésznevén Oh! great – jóvoltából. 2003-ban kezdte el publikálni a Weekly Shounen Magazine – ban és a mai napíg folytatódnak a fejezetek.

Az animet 2006-ban mutatták be és habár a manga sikeres volt, az anime több mindenben is eltért az eredeti sztorivonaltól, így 25 rész és egy special után, be is fejezték, ami egyébként nem ront annak élvezhetőségén.

Műfaját tekintve shounen vigjáték, néhol egy kis akcióval és ecchivel fűszerezve.

A történet nem túlságosan csavaros, de a vége felé érhetnek meglepetések, valószínűleg a manga ennél jóval többet adott, de ezt itt nem tudni meg. Nincs száz százalékra lezárva, mégis kerek az egész és akárcsak az Overdrive esetében, itt sem annyira zavaró, ami van az inkább a “de nézném még” érzés.

img-wallpapers-wallpaper-air-gear-tsukareta-8765

A hangokra semmilyen szempontból nem lehet panasz, mivel sok az effekt így fontos, hogy hitelesen is adja vissza a hangzást, ami tökéletesen teljesül is. Az egyéb zajok szinén szépen hallhatóak és tisztán.

A szinkron király mint mindíg, ezúttal aki kiemelkedik az Kikuchi Kokoro (Akito\Agito), Tanaka Rie (Simca), Matsui Naoko (Rika).

A zenefelelős a skankfunk ami csakis elektromos zenékben merül ki, ami hozzá kell tennem meglehetősen nagyot dob a hangulaton. Egyedül az opening nem fűződik a nevükhöz, azt  a Back-on követte el.

Hallgassatok bele

A szereplők pont annyira komolyak és egyben idióták mint lenniük kell. Megtalálható a bandavezér a barátokkal, a lány aki hiába szerelmes, a tanár aki folyton fantáziál, az állandóan laposra verő nővérek, egy kettős személyiségű ember, egy ház nagyságú debella alak és a többi és a többi. Személyiségre éppen annyira különböznek mint külsőre, ebből a szempontból nekem Agito karaktere jött be a legjobban.

A grafika 3 éves és ez meglátszik rajta, nagyon szép a kép. A színek folyton intenzíven változnak, a hátterek szintén, ami általában az egyik karakter lelkivilágát is tükrözi. Az AT harcoknál lesznek igazán élesek a vonalak. A drámai – mondjuk nem tudom nevezhetem e annak – részeknél, a szokásos mélyebb és halványabb – általában vöröses narancssárgás – az ábrázolás.

A karakterdizájnra egy szavam se lehet, gyönyörű a kellő pillanatokban a fiúk is elég cool arcot kapnak, de a lányok is komolyak ha éppen fenyegetően néznek, vagy beszélnek. Ugyanakkor maguk a formák – mert ugye van benne jó pár echi rész is – igen kellesen festenek. A fiúk oda meg vissza lehetnek majd, de nem árt tudni nekik , hogy a fontosabb részek helyén általában egy varjú van. A vigjátéki elemeknél a chibis, idióta arc illetve a ” barba papa” rajzolás a jellemző.

ahouair_gear_001Air Gear 20air_gear_013Air Gear 04air_gear_023air_gear_027Air Gear 15Air Gear 11air_gear_020air_gear_01937

Egy meglehetősen szokatlan sztori, a szokásos te legyél a legjobb, akkor is ha elöször nem akarod cselekményel, rengeteg poénnal. Ezek közül van ami könyedebb, van ami súlyosabb, ezt az elviselésére értem.

Nem tudom honnan kezd elmenni a manga vonalától, de így hogy én nem olvastam, ez egy abszolút élvezetes anime, nincs üresjárat egy percre sem. De el fogom olvasni az biztos , mert bejött ez  a világ nagyon. A maga érdekes légkörével, valami olyat éreztem közben, hogy én is szeretnék ott lenni, én is szeretnék átélni hasonlókat. A sztori folyamán , újabb és újabb alakok bukkannak fel, aki közül elég sok meglehetősen karakteresre sikerült és örülünk neki, mert nem lehet elfeleteni őket. Szépen van kibontva a fő történeti szál és a hozzá kapcsolódó emberek múltja illetve majd a jövője is. Azonban a 25 rész nem elegendő mindenre, ez meg is látszik, ezzel szemben annak lehet zavaró szerintem csak, aki olvasta az eredetit is.

Összefoglalva : Ideális szórakozás bármikor, MAL 9 pont

Nagyító alatt : Air Gear” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s