Nagyító alatt : Yamato Nadeshiko Shichi Henge

 

[large][AnimePaper]scans_Yamato-Nadeshiko-Shichi-Henge_midream2(0.71)__THISRES__152215

Takano Kyohei, Oda Takenaga, Toyama Yukinojo, Morii Ranmaru együtt laknak egy nagyon elegáns házban. A négy jóképű fiú megegyezik a ház tulajdonosnőjével, hogy elegéns hölgyet faragnak egy rokonából, akit Sunakonak hívnak, cserébe többet nem kell fizetniük a lakbért három éven át. Ezután a tulajdonosnő rögtön el is utazik, magukra hagyva a fiúkat.

Kis idő elteltével, megjelenik Sunako, aki a várakozásoktól eltérően csöppet más. Külsőre kicsit ijesztő, a hobbija ijesztő dolgok gyüjtése, rajong a horrorért és a hasonló cuccokért. Ezen felül magát rondának tartja – ez onnan ered, hogy egyszer amikor bevallotta érzéseit a fiúnak, akit szeretett, az azt mondta rá, hogy ronda – és ha nagyon szép embereket lát, akkor folyni kezd az orrából a vér.

Már pedig a négyes igen szépen néz ki és sokszor nem csak a nők de a férfiak szívét is megdobogtatják, különösen Kyohei, akit állandóan zaklatnak emiatt. De nincs veszve semmi, hiszen Sunako több jó jellemvonással is büszkélkedhet, háztartásban otthon van, kiváló szakács, a harcművészetek mestere, hatalmas ereje van és ha próbálkozik, nincs ami az útját állná.  Arról nem beszélve, hogy egyáltalán nem ronda egy lány.

Később amikor beiratkozik, abba az iskolába, amibe a többiek vannak, megismerkedik Kasanara Noi-val – aki szintén egy szépség – és összebarátkoznak. Senki sem sejti, hogy az életük innen sokkal izgalmasabb lesz.

15baf641269130_fullA mangát Hayakawa Tomoko készítette ami 2000 – 2008-ig futott és  23 kötetet foglalt magában. Az anime pedig 2006 és 2007 között és 25 részes volt. A Nippon Animation volt a felelős a jó animálásért, ami a végerdményt nézve hatalmas siker.

Műfaját tekintve – a sok bishounent nézve – shoujo vigjáték, némi drámával és horroros beütéssel. A drámai rész nincs elhúzva, pont annyi van benne mint kell, a horror – ilyesztő részek – bőven található benne, a legjobb klisékkel felszerelve, több filmrészletet és szerepőt fel lehet fedezni a jelenetek előadásában.

A karakterek bőven meglepők, illetve változatosak, van lányos arcú, gazdag gyerek, balhézó, goth lolik, szupererős alakok, hibbant eladók és még hibbantabb átlagemerek, stb. Sunako pedig messze viszi a mezőnyt, bonyolult személyisége, állandóan meglepetést okozó viselkedése, és fura hobbija, vagyis maga az egész lány, egy merőben érdekes alak.

A fő történeti szál mellett, áthelyezdődik a hangsúly, a mindennapi életre és a kalandokra, melyek ez alatt történnek. Ami van benne rendesen, nem győztem kapkodni a fejem, annyiszor meglepődtem és nem győztem fogni a hasam, annyit nevettem közben. A humor kemény, de nagyon. Ennyit rég nem nevettem, mint itt.

snapshot20070726231251

A hangok tisztán hallhatóak, a zajok és zörejek szintén, ami egy kellékelem a jó horroreffekthez, mert itt fontos volt a kiváló hangzás. Főleg akkor amikor valami hihetetlen dolog történik és mivel abból szép számmal akadt, így létkérdés volt, hogy élvezhető legyen és az is lett.

A szinkron páratlan, Takaguchi Yukiko (Sunako) sokszor aranyos, kellemes és ijesztő hangja dobott a hangulaton elég sokat, a tökéletes beleélésnek köszönhetően eggyé vált a karakterrel – ami ijesztő. MorikuboShowtaro (Kyohei) lázadozó, vitatkozó és ezen felül érzékeny hanglejtésének köszönhetően perfektül hozta a figurát. De Nojima Hirofumi (Ranmaru), Sugita Tomokazu (Takenaga), Yuuya Yamauchi (Yuki), NakaharaMai (Noi), Komatsu Yuka (Sunako nénikéje) is remekeltek. De a legutolsó halárusig mindenki úgy csinálta, ahogy kellett.

A zene Mizutani Hiromi és Takanashi Yasuharu munkájának közös gyümölcse és mivel már a Jigoku Shoujo\Hellgirl-ben dolgoztak együtt, értenek a horrorhoz is. Ennek megfelelően nagyszerű munkát végeztek, a szinfonikus hangzás kellemes, és a “beinduló” részeknél, a dobok és ütős hangszerek fokozzák az élményt. A zongora betétek csodálatosak.

Az op és endingek (1 , 2 ) megfelelnek egy shoujo-hoz,a főként a második op lehet, a lányok kedvence.

1_854864657l

A grafikánál, nagyon ügyeltek az eredeti formák és alakok megtartására. A vidámabb részeknél a chibis és a “fehér sakkbábú”-s ábrázolás haláli, rengeteg poén született ebből. A drámai részeknél hangsúlyosabbá és intenzívebbé válik az ábrázolásmód.

De az igazi szépsége és a minden részletet bemutató rajzolás, az ijesztő jeleneteknél tűnik fel. Akkor több mint hasonló a filmekhez, vagy a mangához, olyan egyedien tökéletes, hogy akár egy saját horrorfilmet is lehetne belőle készíteni. Ezen felül hiteles is.

grab73805ab1snapshot20061013185857suf1Yamato20Nadeshiko20Shichi20Henge202yamato_nadeshiko_shichi_henge_43YamatoNadeshikoShichiHenge47A boldog pillanatok alatt a színkavalkád ami élettel teli volt, egy pillanat alatt átvált élettelen és komor képekre megtartva a jellegzetesen sötét tónusú “festést”.  Gyönyörűen néz ki, bárhonnan is nézem.

zzkisszzNoi És mivel egy shoujoval van dolgunk, így a fiúk megjelenése is ehhez igazodik.

Yamato Nadeshiko Shichi Henge - 01 - Large 34

Ami persze nem meglepő, de ezt a lányok értékelni fogják valószinűleg és sok fanartot tudnak legalább csinálni belőle.

Ennél az animénél nem úgy van mint általában az ilyen stílusuaknál, ez ajánlható, sőt kötelező ajánlani mindenkinek, tökéletes szórakozás mindenkinek, hatalmas humorforrás és felteszi azt a kérdést, amit gyakran hallani, vajon szép vagyok vagy ronda. Nos ez inkább azoknál van, akiknek kisebb az önbizalmuk, mint ugye Sunako-nak, aki amúgy szép.

Bármilyen oldalról is nézem, férfi létemre sem tudtam belekötni semmibe – na nem mintha akartam volna – , ez úgy fantasztikus ahogy van, semmi probléma nincs vele, csak élvezni lehet.

Összesítve : egy érdekes, humoros, ijesztő, sorozat romantikával mindenki számára választható, aki igényes szórakozásra vágyik és persze rengeteg röhögésre, mert a nevetés szó, már nem illik ide. MAL 10 pont.

Nagyító alatt : Yamato Nadeshiko Shichi Henge” bejegyzéshez ozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s